четвер, 21 грудня 2006 11:35

Путін привітав Саакашвілі з днем народження

Автор: http://lenta.ru
 

Президент Росії Володимир Путін привітав свого грузинського колегу Михайла Саакашвілі, якому 21 грудня виповнилося 39 років, з днем народження.

У вітальному листі Путін побажав Саакашвілі і його сім"ї "доброго здоров"я і благополуччя".

Останніми роками взаємини між російським і грузинським керівництвом складалися досить напружено, зокрема, з питань, що стосувалися статусу невизнаних республік і військових баз Росії на території Грузії.

Обидва лідера неодноразово заявляли про необхідність пошуку прийнятних, "з урахуванням національних інтересів", шляхів виходу з кризи двосторонніх відносин.

Михайло Саакашвілі народився 1967 року у Тбілісі.

Закінчив Київський інститут міжнародних відносин. Як стипендіата конгресу США його направили на навчання в Колумбійський університет (Нью-Йорк), де отримав ступінь магістра з права. Захистив докторську дисертацію в Університеті імені Джорджа Вашингтона (Вашингтон, округ Колумбія). Вчився в Страсбурзькому інституті прав людини.

Працював в Норвезькому інституті прав людини в Осло, в нью-йоркській юридичній фірмі Patterson, Belknap, Webb & Tyler.

1995 року повернувся до Грузії, де його обрали депутатом грузинського парламенту, главою парламентського комітету з конституційних і юридичних питань.

У серпні 1998 року очолив пропрезидентську фракцію "Союз громадян Грузії". У жовтні 2000 року його призначили міністром юстиції Грузії. З січня 2000 року став представником Грузії в ПАРЕ.

26 листопада 2003 року Саакашвілі висунули від блоків "Національний рух" і "Бурджанадзе- демократи" єдиним кандидатом на посаду президента Грузії.

4 січня 2004 року на президентських виборах Саакашвілі підтримали 95% виборців.

За матеріалами "Газета по-українськи", Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Путін привітав Саакашвілі з днем народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі