вівторок, 20 листопада 2007 13:39

Путін поставив умову розморожування ДОВСЕ

За словами президента Росії Володимира Путіна, РФ може повернутися до виконання ДОВСЕ, після того, як свої зобов"язання виконають інші учасники договору.

Володимир Путін повідомив, що Росія не має наміру в односторонньому порядку виконувати свої зобов"язання, і назвав мораторій на участь Росії в ДОВСЕ "одним з адекватних заходів реагування", підкресливши неминучість і необхідність цього кроку.

"Росія розгляне можливість відновлення своїх зобов"язань після того, як наші партнери на ділі приєднаються до адаптованого договору, а головне - його дотримуватимуть", - заявив Путін.

Недавно Державна Дума і Рада Федерації підтримали внесений влітку 2007 року проект закону, що припиняє участь Росії у Договорі про звичайні збройні сили в Європі. Мораторій, який набуде чинності в ніч з 12 на 13 грудня не означає виходу Росії з договору, але заморожує його дію на території РФ, знімаючи обмеження на розміщення і пересування військ по європейській території РФ і відміняючи інспекційні візити західних військових спостерігачів, повідомляє РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Путін поставив умову розморожування ДОВСЕ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі