субота, 27 жовтня 2007 15:00

Путін пообіцяв не ставати прем"єром

Путін пообіцяв не ставати прем"єром
Президент Росії Володимир Путін в п"ятницю взяв участь в саміті РОСІЯ-ЄС в Португалії і оголосив, що він не хоче ні залишатися на третій президентський термін, ні займати крісло голови уряду Росії на посаді голови держави.

Зі слів прем"єр-міністра Португалії Жозе Сократеша стало відомо, що на переговорах Путін запропонував колегам створити інститут РОСІЇ-ЄС. Сократеш пояснив, що цей інститут займатиметься питаннями захисту прав людини, і цим обмежився.

Крім того, Сократеш нагадав, що цей саміт - "останній для Володимира Путіна як президент Росії". Почувши ці слова, Володимир Путін уважно подивився на колегу. По його погляду було не дуже зрозуміло, згоден він з цим твердженням чи ні.

Журналістка агентства France Press запитала Путіна, як саме він має намір, "як заявляють прес-секретарі Кремля, і далі, після відставки з поста президента Росії, грати значну роль в політичному житті Росії".

"Я не збираюся міняти Конституцію під себе, - в десятитисячний раз вимовив Володимир Путін, - і балотуватися на третій термін не буду. Що ж до моєї майбутньої роботи, я поки не визначився, де і в якій якості працюватиму.

"Якщо хтось вважає, що я можу перебратися в крісло голови уряду і перерозподілити владні повноваження ... то це не так. Я для себе ще не вирішив, ким і як працюватиму".

І наприкінці президент Росії не зміг все-таки утриматися від відповіді на виклик, який йому, мабуть, почувся в словах Сократеша:

"Ви сказали, що це мій останній саміт на посту президента Росії. Я не дуже зрозумів, було це сказано з радістю, надією або з жалем...".

Судячи по дружному сміху Жозе Баррозу, Хавьера Солани і Жозе Сократеша, останнє з перерахованих відчуттів в список їх переживань із цього приводу не входить, пише Комерсант.

Зараз ви читаєте новину «Путін пообіцяв не ставати прем"єром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі