понеділок, 10 вересня 2007 16:46

Путін погрозив західним інвесторам обмеженнями

Російська влада, можливо, введе обмеження на іноземні інвестиції у російському економіку, заявив президент Росії Володимир Путін в ОАЕ.

За словами Путіна, в США вже прийнятий подібний закон, а в деяких європейських країнах обговорюється можливість розробки аналогічних законодавчих актів. Путін звернув увагу на те, що це "викликає певну заклопотаність з нашого боку" і що такі законопроекти не є ліберальними.

Путін також заявив, що коли у Росії не було можливостей для інвестування за кордоном, власті Європи і США наполягали на тому, щоб Росія відкрила свій ринок для нерезидентів. В той же час, коли у Росії з"явилася можливість вкладати засоби в економіку інших країн, вони почали закривати свої ринки.

Ряд російських компаній, у тому числі і "Газпром", хотіли б дістати доступ до кінцевих споживачів в Європі. Проте тут вони стикаються з незадоволеністю місцевих властей, які бояться потрапити під залежність від російських енергоресурсів.

Російські профільні відомства погоджували законопроект про обмеження іноземних інвестицій в стратегічні галузі. Згідно цьому законопроекту, обмеження буде введено тільки для іноземних держкомпаній. Пропозицію чиновників депутати повинні розглянути в ході осінньої сесії, повідомляє агентство РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Путін погрозив західним інвесторам обмеженнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі