середа, 25 лютого 2009 16:57

Путін підвищив експортне мито на нафту

Путін підвищив експортне мито на нафту
Володимир Путін підписав ухвалу, згідно якій ставка експортного митного збору на сиру нафту з 1 березня підвищиться з $100,9 до 115,3 за тонну. Експортні мита на світлі нафтопродукти збільшуються з $80,3 до 90 за той же об"єм, а на темні нафтопродукти - з $43,2 до 48,5 за тонну. Нульові експортні мита, встановлені з 1 січня 2009 року на пропан, бутани, етилен, пропілен, бутилен, бутадієн та інші зріджені гази, залишаються недоторканними.

Тим часом ціна на нафту ОПЕК знизилася до $38,95 за барель. Один день тому один барель "нафтової корзини" картелю, що складається з 12 основних експортних сортів "чорного золота" всіх країн-членів цієї організації, коштував $39,53. Експерти вважають, що відзначене пожвавлення фондових ринків здатне спричинити і підвищення рівня світових цін на нафту, проте очікуване зростання комерційних резервних запасів нафти в США за останній тиждень може перекреслити ці прогнози.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, Известия

Зараз ви читаєте новину «Путін підвищив експортне мито на нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі