четвер, 08 квітня 2021 09:31

Путін не може стягнути війська до кордонів Сполучених Штатів. Тому б'є по Україні. Найцікавіше в журналі "Країна"

"Коли брязкають зброєю біля кордонів України, завжди є загроза нападу. Кремль не може стягнути війська до кордонів США, тому б'є по союзниках, робить боляче там, куди може дотягнутися, - каже в інтерв'ю "Країні" капітан військово-морських сил США, виконавчий директор Fort SEAL Гаррі ТАБАХ. - Росія випробовує на Донбасі зброю, тактику. Не треба недооцінювати ворога. Однак на масштабну атаку Москва радше не піде. Путін не атакує прямо. Працює хитро, закулісно, спецопераціями. Вносить розбрат. Робить усе, щоб одні частини суспільства виступали проти інших, щоб послабити й посварити українців між собою та з союзниками.

Українська армія не та, що була 2014 року. Суттєво покращилася, стала кваліфікованішою. Там є багато професіоналів і тих, хто має бойовий досвід. Озброєння змінилося. Але армія все ще потребує зброї та високих технологій - дронів спостереження та бойових, приладів нічного бачення, засобів радіолокаційного стеження, снайперської техніки, електроніки, космічних систем зв'язку. Це коштує дорого. У цьому поки що залежить від західної допомоги".

 

ТАКОЖ У НОМЕРІ:

"Ми можемо давати здачі"

Ігор ЛУБ'ЯНОВ, журналіст

"Люди, які вірять в одну теорію змови, легко повірять в іншу"

Остап УКРАЇНЕЦЬ, письменник

"Босх відповідає на вічне запитання: навіщо в житті стільки страждань?"

Олена ЖИВКОВА, мистецтвознавиця

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи позбувся Володимир Зеленський ілюзій щодо Росії - найважливіше в журналі "Країна"

"Сором - це межа, що дозволяє залишатися людиною"

Олена ЗАСТАВНА, менеджерка

"Літак приземлиться в селі через йолопа, який купив туди квиток"

Богдан ЛОГВИНЕНКО, журналіст і мандрівник

"Основний заробіток має бути на чоловікові. Але жінка повинна працювати, навіть якщо зарплати вистачатиме тільки на проїзд"

Світлана ДОЛЕСКО, мистецтвознавиця

Подробиці читайте в "Країні" №14 (567) від 8 квітня 2021 року. Друковану версію можете придбати в точках продажу преси або передплатити. Передплатний індекс - 37278. Ваші враження про журнал надсилайте на адресу: [email protected] або пишіть на сторінці журналу в соціальних мережах http://www.facebook.com/kraina.journal.

Зараз ви читаєте новину «Путін не може стягнути війська до кордонів Сполучених Штатів. Тому б'є по Україні. Найцікавіше в журналі "Країна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі