неділя, 17 червня 2007 15:36

Путін не допустить США до Азербайджану

Представники Ісламської республіки повідомили в неділю, 17 червня, що президент Росії Володимир Путін заявив, що не зможе виконати пропозицію, представлену США, по спільному використанню системи радіолокації в Азербайджані.

Бажання Сполучених Штатів розмістити у ряді країн Східної Європи протиракетні комплекси як засіб оборони від можливого нападу з боку Ірану або Північної Кореї, привела до ускладнення у відносинах між Москвою і Вашингтоном. У Кремлі сприйняли ПРО як загрозу безпеці. Багато аналітиків "охрестили" кризу початком нової Холодної війни.

Проте на зустрічі "Великої вісімки" в Хайлігендаммі президент Росії виступив з несподіваною пропозицією з врегулювання конфлікту - співоренда Росією і США на території Азербайджану Габалінської РЛС

В неділю представник МЗС Ірану Мохаммад Алі Хосейні заявив, що президент Росії відкличе свою пропозицію. "Росія не стане ухвалювати рішення, які можуть привести дестабілізації і загрозі безпеці в районі її меж", - відзначив він.

Офіційно Кремль не відмовлявся від пропозицій до Сполучених Штатів. Більш того, президент Азербайджану в розмові з російським колегою не висловлював принципових заперечень з даного питання, і прийняв його до розгляду, повідомляє MIGnews.

Зараз ви читаєте новину «Путін не допустить США до Азербайджану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі