середа, 13 квітня 2016 17:28

Путін може обміняти Савченко на санкції від ЄС - адвокат

Путін може обміняти Савченко на санкції від ЄС - адвокат
Фото: www.pravda.com.ua

Кремль не відповів на пропозицію обміняти Надію Савченко на ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва. Головне завдання - добитися від Кремля строків, коли саме "їм стане вигідно".

Про це заявив адвокат Савченко Марк Фейгін в ефірі "5 каналу".

"Петро Порошенко звернувся публічно до Путіна з пропозицією обміняти Савченко на Єрофєєва та Александрова. Кремль, зокрема Пєсков, так і не відповів. Він сказав, що "ми розглянемо цю пропозицію, обговоримо з президентом Путіним". Але публічної відповіді не було… Я вважаю, що за наявності звернення Петра Порошенка мала бути публічна відповідь Путіна, а її не було. Тому якщо відповідальність і лежить на комусь, то на російській стороні", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко краще, вона вимагає українських медиків

"В даному випадку вони відмовчуються і нічого не говорять. Тому я не вважаю, що зірвали політики, я вважаю, що зірвав Кремль, який справді відпустить Савченко, у мене немає жодних сумнівів, але коли йому це буде вигідно. А от добитися від Кремля строків, коли саме "їм стане вигідно", - це зараз найсуттєвіше завдання", - наголосив адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії заявили, що не отримували запитів про обмін Савченко

"Я вважаю, що вони затягують з відповіддю і діями, які потрібні для обміну, хоч прямого обміну не може бути - тільки або помилування, або виконання Конвенції про видачу засуджених – тоді Савченко можуть відправити в Україну. Іншого процесуального шляху немає. Я думаю, що їм цікаве червневе питання щодо видачі санкцій у Євросоюзі. Я думаю, що вони будуть приурочувати саме до цього моменту", - заявив Фейгін.

Нагадаємо, Савченко дотримується сухого голодування вже 8 днів.

Зараз ви читаєте новину «Путін може обміняти Савченко на санкції від ЄС - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі