понеділок, 06 грудня 2010 17:25

Путін для Берлусконі вирізав серце з мертвого оленя

Путін для Берлусконі вирізав серце з мертвого оленя

Тісні відносини між російським і італійським прем'єрами Володимиром Путіном і Сильвіо Берлусконі стали предметом особливого обговорення після викриттів WikiLeaks. Італійська La Stampa на підтвердження надмірно близького спілкування глав урядів пише про випадок, що стався на полюванні на дачі Путіна.

Російський прем'єр, котрий запросив свого італійського колегу в гості, наполіг на тому, аби вони відправилися на полювання тільки удвох.

"Сильвіо вдягнув хутряну шапку, і пішов разом з Путіном гуляти по снігу. Вони говорили, будували плани, вирішували щось, поки попри не промайнула тінь. Путін підкинув рушницю і вистрілив. Він убив оленя з одного пострілу. Діставши великий ніж, він розкрив оленеві грудну клітку, витягнув серце і протягнув його гостю на знак братської дружби. І дуже засмутився, коли побачив, що гість зблід і впав, як стіна в Помпеях", - цитує InoPressa.

З депеш американських дипломатів, опублікованих WikiLeaks, також випливає, що Путін з сім'єю нерідко буває на віллі Берлусконі на Сардинії з "візитами у відповідь".

"Особисті відносини між прем'єр-міністром Володимиром Путіном і Сильвіо Берлусконі є одним з ключових елементів у відносинах Італія-Росія", - пише італійська газета з посиланням на американську диппереписку.

Вашингтон, як випливає з оприлюднених документів, незадоволений таким близьким спілкуванням, оскільки воно, на думку американської сторони, впливає на зовнішню і економічну політику Італії.

"Росія отримує від Італії значні економічні переваги, доступ до її інфраструктур і технологій, до її стабільного ринку газу і нафти, до її таких бажаних товарів споживання. У обмін Росія пропонує Італії підтримку в доступі до постачань газу і центральноазіатських ринків", - уточнює La Stampa.

Перший секретар італійського посольства в Москві також зазначав, що економічні зв'язки між країнами настільки істотні, що цілком можуть вплинути на політику. Італія експортує в РФ товарів більш ніж на десять млрд євро.

Сам Сильвіо Берлусконі у відповідь на підозри американських дипломатів, що потрапили в пресу, про те, що він особисто отримує вигоду із зовнішньої політики, заявив: "Можу присягнутися моїми дітьми і онуками, що ніколи не заробив (на зовнішньополітичних зв'язках Італії) жодного долару і завжди працював на благо своєї країни".

При цьому він розкритикував своїх опонентів, звинувативши їх в тому, що самі вони нічого не роблять на благо держави. В той же час американські дипломати, як випливає з опублікованого листування, посилаються на слова друзів Берлусконі, Джанні Лєтта і Джампьєро Кантоні і пишуть, що італійський прем'єр політично і фізично ослаблений через свої сексуальні, сімейні та судові скандали, що він не довіряє навіть власним спецслужбам, пише іспанська El Pais.

Зараз ви читаєте новину «Путін для Берлусконі вирізав серце з мертвого оленя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі