понеділок, 16 вересня 2019 23:48

Пукач може вийти на свободу

Пукач може вийти на свободу
Екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача засудили до довічного позбавлення волі за вбивство Георгія Гонгадзе. Фото: kyivpost.com

Колишній генерал-лейтенант міліції Олексій Пукач, засуджений до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, може вийти на свободу.

66-річний Пукач змінив показання і продовжує подавати апеляції до суду, пише Kyiv Post.

Раніше він казав, що разом з ним мають сидіти екс-президент Леонід Кучма та його помічник Володимир Литвин. Тепер запевняє, що "перевищив повноваження".

"Я можу визнати, що перевищив свої повноваження, і це призвело до смерті Гонгадзе. Я вже відбув повний термін за цей злочин. Вони не мали права дати мені довічне", заявив Пукач.

Він також подав касацію, щоб йому змінили вирок з довічного ув'язнення на 15 років.

У 2018 році Пукачу на прохання адвокатів перерахували строк за законом Савченко.

Якщо суд задовольнить касацію, Пукач може вийти на свободу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Минуло 19 років, як я востаннє бачила свого чоловіка" - роковини Георгія Ґонґадзе

Наступне засідання по Пукачу суд проведе 9 жовтня.

Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. Його тіло знайшли у листопаді того ж року в лісі Київської області. У 2009 році знайшли рештки черепа. Поховали Гонгадзе 22 березня 2016 року в Києві.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши його винним у вбивстві Георгія Гонгадзе.

У грудні 2015 року Пукач розповів, що вбивство Гонгадзе не було навмисним та має розглядатися як вбивство з необережності і розповів нову версію подій.

На початку літа 2016 року Пукача етапували до Чортківської колонії у Тернопільській області.

Замовників убивства досі не покарано.

Зараз ви читаєте новину «Пукач може вийти на свободу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі