четвер, 07 лютого 2008 17:28

Пташиний грип повернувся до Криму

Вірус високопатогенного грипу птиці виявлено в домашньому господарстві в селі Кіровське Чорноморського району Криму. Там зафіксований падіж птиці (загинули 3 птахів).

Як повідомила в телефонній розмові кореспондентові УНІАН начальник Управління ветеринарної медицини в Криму Марія Мірошниченко, в результаті попередніх досліджень виявлено вірус грипу А, серотип Н5. У даний час проводяться додаткові дослідження.

"Вчасно надійшов сигнал, - відзначила Мірошниченко. - Зараз проводяться заходи з недопущення розповсюдження вірусу".

На місце вже виїхала міліція та інші служби. Вживаються заходи з недопущення розповсюдження вірусу (передбачається виставити в районі села обмежувальні пости, заборонити вивезення птиці із села).

Начальник Управління ветеринарної медицини в Криму також повідомила, що в Червоногвардійському районі Криму проведено завершальну перевірку, і завтра, 8 лютого, буде знято карантин.

Нагадаємо, в одному з господарств у селі Рівне Червоногвардійського району АРК в січні був виявлений пташиний грип. У господарстві було утилізовано шляхом спалювання всю птицю - майже 25 тисяч. Постійно проводився моніторинг, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Пташиний грип повернувся до Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі