середа, 20 січня 2021 17:08

Психологиня пояснила, чому виникає страх самотності

Психологиня пояснила, чому виникає страх самотності
Борисова зауважила, що вік у появі страху самотності неважливий. Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"

Психологиня Наталія Борисова розповіла, чому з'являється страх самотності. Вона зазначила, що спочатку треба розібратися в причинах подібного страху.

"Породити в душі це неприємне відчуття можуть невдалі стосунки. У цьому випадку вам почне здаватися, що весь світ проти вас і "всі такі". 2-ий чинник – низька самооцінка. Як правило, це наслідок травматичного досвіду родом з дитинства. Вам здається, що ви не гідні когось, не заслуговуєте на щастя, і вам ніколи не підкорити бажану людину. Хочу зауважити, що наше почуття самотності не залежить від того, є поряд із нами хтось чи ні. Це те, що ми відчуваємо всередині себе", - розповіла психологиня реаліті "Від пацанки до панянки", яке показує "Новий канал".

Борисова зауважила, що вік у появі страху самотності неважливий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стиліст Мірошников розповів, якою буде форма "пацанок" у новому сезоні

"Вважаю помилковими думки, мовляв, якщо до певного віку не зустріли "свою долю", то все, цього більше не станеться. Або що вже досягли того віку, коли будувати нові стосунки пізно. Хочу зауважити: все це внутрішні проблеми, які можна вирішити. І будете ви самотні чи ні - залежить лише від вас самих. Позбутися страху можна і треба, але в даному випадку потрібен комплексний підхід і виявлення низки причин, що призвели до цього, а також пошук вирішення проблеми", - сказала психологиня.

Наталія Борисова назвала кілька інструментів, які допоможуть покращити стосунки в родині. Часто дітям здається, що стосунки з батьками зовсім не такі, які б їм хотілось мати. Постійні претензії, образи та емоційна залежність можуть накладати негативний відбиток на доросле життя.

Зараз ви читаєте новину «Психологиня пояснила, чому виникає страх самотності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі