пʼятниця, 09 листопада 2007 12:12

Психологи знайшли вірний спосіб сподобатися співрозмовнику

Щоб сподобатися представникові протилежної статі, слід дивитися йому або їй прямо в очі і при цьому посміхатися. За словами дослідників з університетів Стірлінга й Абердіна, якщо відвести хоч на мить погляд, можна зіпсувати все початкове враження, оскільки напрям погляду так само важливий для оцінки привабливості, як і фігура, симетричність обличчя чи стан шкіри.

У дослідженні, зробленому науковцями, взяли участь 460 добровольців. Їх завданням у рамках дослідження став перегляд трохи відредагованих фотографій чоловічих і жіночих облич. Особливістю зображень було те, що деякі моделі, фотографуючись, дивилися безпосередньо в об"єктив, тоді як інші – трохи вбік. Потім, після перегляду фотографій, всіх добровольців попросили оцінити привабливість побачених облич. Саме в цей момент учені й відзначили наявну схильність несвідомо симпатизувати людям, що дивляться прямо в очі візаві.

Як відзначила автор дослідження доктор Клер Конуей, очевидно, що люди вважають за краще спілкуватися з тими, хто зацікавлений у них, і в кого ця зацікавленість читається в самій міміці обличчя, повідомляє ВВС.

Зараз ви читаєте новину «Психологи знайшли вірний спосіб сподобатися співрозмовнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі