четвер, 06 березня 2008 13:33

Психологи знайшли ліки від невезучості

"Багато хто вважає, що ліків від невезучості немає, і опускають руки. "Це невірне рішення", - говорить лікар-психотерапевт Євгеній Тарасов.

Так, пігулки від "невезучості" поки не створено, але психологи і психотерапевти знають про такі "ліки". І для того щоб, не впадаючи в чорний песимізм (від якого всього один крок до депресії), почати позбавлятися "невезучості", слід спершу спробувати підняти самооцінку.

Ось декілька нескладних прийомів, що допомагають у цій досить важкій справі:

Не потрібно ставитися до своїх ділових і людських якостей суворіше, ніж це необхідно або ніж це роблять оточуючі.

Припиніть порівнювати себе з успішнішими колегами, з екранними зірками, з сусідами або благополучними однолітками. Повірте, у кожного з них повно своїх недоліків і проблем, про які ви навіть уявлення не маєте. Отже заздрити тут нічому.

Перестаньте носити все в собі. Не соромтеся ділитися своїми проблемами з надійними друзями, адже коли людина висловиться або "поплачеться в жилетку", цим він вже позбавляється як мінімум половини гнітючих переживань. А раптом друг щось підкаже. До того ж подібні відверті сповіді тільки зміцнюють дружбу, а це згодом також піднімає самооцінку за принципом "У мене такі надійні, такі розумні друзі, отже, я і сам такий!".

Намагайтеся дивитися на світ і особливо на довколишнє життя оптимістично. І не біда, що вам щось не вдалося цього дня, адже можна спробувати ще раз. Врешті-решт, просто узятися за іншу справу, а не впиратися лобом в кам"яну стіну.

Довірте все, що вас мучить, чистому аркушу. І ви напевно побачите власні проблеми, не говорячи вже про власні якості, під іншим кутом, а це вже перший крок до пошуку виходу.

І головне: не зважаючи ні на які "проколи" в справах, не дивлячись ні на які фіаско в житті, прагніть не ламати звичні життєві стереотипи - ходіть на концерти, в театри, в сауну, в гості і т. д., і т.п. Продовжуйте робити все те, до чого ви звикли, не показуючи оточуючим, що через якусь невдачу ви тимчасово "випали в осад".

Загалом, не дозволяйте собі опускатися "на дно життя". І все це додатково додасть вам упевненості в собі, не говорячи вже про те, що підтримає ваш рейтинг в очах людей. І, звичайно ж, не забувайте про те, що життя - це "чорно-біла штука" і що коли мине чорна смуга, на зміну їй прийде світла! повідомляє Pravda.ru.
Зараз ви читаєте новину «Психологи знайшли ліки від невезучості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі