неділя, 07 листопада 2010 10:22

Пшонка хоче, щоб Ющенко знову дав свою кров на аналізи

Пшонка хоче, щоб Ющенко знову дав свою кров на аналізи

Новий генпрокурор Віктор Пшонка вважає за необхідне провести повторну експертизу крові екс-президента Віктора Ющенка, справу про отруєння якого продовжує розслідувати Генпрокуратура.

Про це він повідомив у ефірі телеканала Інтер.

За словами Пшонки, у слідства "є питання в частині об'єктивності аналізів".

"За отруєння екс-президента Ющенка у слідства виникли серйозні питання в частині об'єктивності тієї експертизи, тих аналізів, які проводилися за кордоном. Необхідно взяти у Віктора Андрійовича знову кров для проведення аналізу для того, щоб відповісти на низку питань", - заявив генпрокурор.

Пшонка також повідомив, що слідчі вже тричі запрошували Ющенка на повторну експертизу, проте він не був.

"Будемо працювати в цьому напрямку", - додав він.

Генпрокурор прокоментував хід розслідування інших резонансних справ.

"За В'ячеслава Чорновола: ось буквально днями слідчі отримали добро від Тараса Чорновола на проведення ексгумації. Тобто, буде комплексна судово-медична експертиза, у ході якої ми відповімо на всі питання, і буде прийматися кінцевий результат, процесуальне рішення. У частині Гонгадзе, не пізніше 7 грудня повинні бути пред'явлені всі матеріали, закінчення слідства, цю кримінальну справу ми повинні направити до суду. Якщо до суду направлено не буде, то необхідно змінити запобіжний захід, утримання під вартою Пукачу. Думаю, що наслідок цього не допустить, і найближчим часом матеріали будуть пред'явлені, а надалі спрямовані до суду. Чекати залишилося небагато", - сказав Пшонка.

Як повідомлялося, у четвер Верховна Рада затвердила на посаді генерального прокурора Пшонку (до цього першого заступника генпрокурора), який змінив на цій посаді Олександра Медведька у зв'язку із закінченням терміну повноважень.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка хоче, щоб Ющенко знову дав свою кров на аналізи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі