Ексклюзиви
пʼятниця, 30 листопада 2018 09:45

Прожитковий мінімум, аліменти і тарифи: які зміни чекають українців у грудні

З 1 грудня в Україні почнуть діяти нові законодавчі рішення. Збільшиться сума прожиткого мінімуму, зміниться розмір аліментів на дітей. Крім того, підніметься тариф на тепло і водопостачання, а для підприємств - знизять ціни на газ.

Підвищення прожиткового мінімуму на 76 грн

Автор: ukr.segodnya.ua
 

На грудень заплановане підвищення прожиткового мінімуму. Тепер він становитиме - 1853 грн на місяць. Для працездатних осіб - 1921 грн та осіб, які втратили працездатність, - 1497 грн.

"Прості українці підняття прожиткового мінімума не відчують. Воно знівелюється інфляцією гривні, - говорить економіст Олександр Охріменко. - Як результат, радикальних фінансових змін не відчує ніхто. На сьогодні 100 гривень - це не гроші. Вони так знецінилися, що навіть підняття на 500 гривень погоди особливо не зробить. Кожен рік кажуть, що зробили перерахунок і кожен рік брешуть. Прожитковий мінімум прив'язаний до мінімальних виплат, тобто підняття торкнеться зарплат, пенсій і соцвиплат. На ціни на продукти збільшення не вплине. Але в нашій державі ця система не працює так, як треба. Для України прожитковий мінімум має складати не менше 5-6 тисяч гривень. А влада носяться з двома тисячами".

Збільшення мінімальної суми аліментів

На дитину менше 6 років розмір аліментів становитиме 1626 грн. Для дітей 6 років і старше - 2027 грн.

28 серпня 2018-го почав діяти другий пакет законів Міністерстві юстиції України "Чужих дітей не буває". Загалом, від початку року на користь дітей стягнули 3 млрд грн аліментів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко готує зміни до закону для місцевих виборів

Збільшення тарифів на тепло і водопостачання на 16%

Автор: narodna-pravda.ua
  З грудня ціни на тепло і гарячу воду піднімуться через підвищення ціни на газ
З грудня ціни на тепло і гарячу воду піднімуться через підвищення ціни на газ

Міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що з грудня ціни на тепло і гарячу воду піднімуться. Причина - підвищення ціни на газ.

"Нові тарифи на газ діють з 1 листопада 2018-го. Процедура потребує перерахунку комунальних платежів на тепло і гарячу воду. Це може бути не раніше 1 грудня. За моїми попередніми розрахунками, підвищення становитиме 16%", - заявив Рева.

Із 1 листопада ціна на газ для населення в Україні зросла на 23,5%. 1 м³ коштує 8,55 грн. Рішення ухвалили через вимогу Міжнародного валютного фонду для продовження програми макрофінансування. 24 жовтня прем'єр Володимир Гройсман запевнив, що до кінця опалювального сезону ціну на газ більше піднімати не будуть.

Зниження цін на газ для промислових підприємств на 17%

Нафтогаз на 17% знизить мінімальні ціни на газ для промислових споживачів. Коштуватиме 11,2 грн/м³. Зараз один куб коштує 13,44 грн. Максимальні ціни для промисловості також знижені на 16,5% - до 12,1 грн. На вартість впливатиме обсяг закупівлі, умови оплати та відсутність заборгованості.

Президент Петро Порошенко підписав закон, яким затвердив указ про введення воєнного стану в 10 областях України.

Про це повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

Зараз ви читаєте новину «Прожитковий мінімум, аліменти і тарифи: які зміни чекають українців у грудні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути