пʼятниця, 22 серпня 2008 09:12

Проїзд в метро може подорожчати до 2 гривень

У місті знову заговорили про підвищення цін на проїзд в метро. Питання днями розглянули на транспортній комісії Київради, багато засідателів схилилися до того, що тарифи треба підвищувати. Чи вийде - з"ясують на сесії 28 серпня. "Ціна може бути 2 гривні, 1,60 грн або 1,40 грн. Це буде вирішувати Київрада", - розповів Дмитро Щур з прес-служби метрополітену.

Разом з підвищеними розцінками, хочуть ввести нові проїзні, які поки будуть розраховані на певну кількість поїздок, а не на певний місяць. У планах також можливе введення диференційованої оплати, залежної від відстані, яку людина проїхала в метро, - чим менше, тим дешевше. Обговорюють також можливість робити знижки певним категоріям громадян, а також знижувати ціну при покупці проїзного на багато поїздок, як на заході. Скажімо, в Лондоні 1 поїздка коштує 4 фунти, а 10 обійдуться вам менш ніж по 3 фунти кожна.

Невтішні новини і для жителів Голосіївського району. Здача "Деміївської", яку планувалося відкрити на День незалежності 24 серпня, затримується. Урочистого відкриття до свята не буде.

Метрополітен винить владу міста. "Роботи рухаються у міру фінансування з міськбюджету. Є затримки. До 24 серпня ще нічого не буде готове", - розповів замдиректор "Київметбуду" Леонід Михайлюк. Пускати пасажирів на нову станцію планували до кінця року, коли побудують "Голосіївську" і "Васильківську".

"Зараз на Деміївській йдуть обробні роботи, плитку кладуть. А на "Васильківській" ще роблять тупики - там поїзди розвертатимуться, адже це буде кінцева станція, без неї останні запустити не можемо", - розповів прес-секретар "Київметбуду" Валентин Кейбіс. Скільки це займе часу - поки сказати не можуть.

Директор Київського метрополітену Петро Мірошников, проте, запевняє, що фінансують роботи в повному обсязі. "У нас немає перед будівельниками заборгованості. "Деміївська" майже готова, там тільки ескалатори ставлять і обробляють стіни. А обіцяли здати її 24 серпня, щоб кияни знали - вона готова", - розповів Мірошників. Перевірити правдивість слів зможемо до зими. За словами начальника, "Васильківську" здадуть в жовтні, а "Голосіївську" - в листопаді.

Мірошників обіцяє, що до 2011 року побудують ділянку Куренівсько-Червоноармійської лінії до Національного виставкового центру, другий вихід на станціях "Вокзальна" і "Республіканський стадіон", вхід на "Львівську браму" і ще один перехід між "Золотими воротами" і "Театральною". А в 2012-му обіцяють пустити метро на Троєщину.

Раніше Петро Мірошников заявляв, що у випадку непідвищення тарифів на проїзд в підземці найближчим часом, робота підприємства може бути призупинена. За словами керівника підприємства, ситуація досягла критичної межі. "Впродовж останніх років, через хронічне недофінансування, експлуатаційні потреби метрополітену забезпечувалися далеко не в достатніх об"ємах", - відзначив він, повідомляє Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Проїзд в метро може подорожчати до 2 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі