четвер, 10 грудня 2009 15:07

Противник Росії став президентом Румунії

Противник Росії став президентом Румунії

Діючий президент Румунії Траян Бесеску, за офіційними даними, отримав перемогу в другому турі президентських виборів 6 грудня. Про це в четвер заявив прес-секретар Центрального виборчого бюро Маріан Мухулец. Остаточний протокол підрахунку голосів буде представлений увечері до Конституційного суду на затвердження.

Бесеску набрав 50,33% голосів - за нього проголосували 5 275 808 виборців. За суперника президента, голову Сенату, лідера Соціал-демократичної партії Мірчу Джоане було віддано 49,66% - 5 205 760 виборців.

Раніше і Бесеску, і Джоане були упевнені в своїй перемозі. Ще до оголошення остаточних результатів Джоане вимагав від Конституційного суду відмінити підсумки виборів. Як стверджує Джоане, напередодні голосування всі exit-polls, які провели провідні соціологічні служби Румунії, передбачили його перемогу з перевагою в 3-4%.

За словами Джоане, соціал-демократи не можуть залишатися байдужими, коли є свідоцтва фальсифікації виборів. Як відзначив лідер Соціал-демократичної партії Румунії, обов"язок поважати бажання співвітчизників призводить до необхідності оскаржити результати цих виборів в Конституційному суді. Рішення суду із цього приводу буде оголошено на цьому тижні.

Між тим, в Росії побоюються загострення відносин з Румунією після оголошених підсумків виборів. Як відзначають в МЗС РФ, під час своєї передвиборчої кампанії президент Бесеску неодноразово допускав недружні Росії висловлювання.

Як заявив в четвер офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко, в протистоянні зі своїми політичними опонентами Бесеску намагався розігрувати "російську карту", звинувачувати РФ в спробах втручання у внутрішні справи. На думку дипломата, подібні абсурдні заяви можуть лише нашкодити розвитку відносин між двома країнами, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Противник Росії став президентом Румунії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі