понеділок, 18 травня 2020 21:14

"Проти нього фактично вся колишня Партія регіонів" - як Стерненко до СБУ ходив
14

Активісти запалють фаєри, кидають димові шашки й петарди, вигукують “Аваков - чорт”
Фото: Анатолій Гаєвський
На підтримку активіста люди зібралися з 09:00
Перед зданием СБУ - много полицейских
Кіра Рудик народна депутатка ВРУ IX скл. Голова партії «Голос»
Стерненко: "Мене дивує, що Служба безпеки України не помічала тиску міністра внутрішніх справ Авакова, генпрокурора Венедіктової, партії Медведчука і всіх його каналів"

О 10:21 понеділка 18 травня під оплески кількох сотень людей колишній керівник одеського "Правого сектора" Сергій Стерненко виходить із будівлі СБУ в Аскольдовому провулку в Києві. За інформацією від його джерел в Офісі генерального прокурора й Службі безпеки України, йому мали оголосити підозру у вчиненні умисного вбивства та затримати, стверджує. В руках тримає папери.

- Це три повістки, якими мене викликали нібито для ознайомлення з матеріалами справи. Хоча, упевнений, у них були інші плани, - каже Стерненко. - Завдяки тому, що не мовчимо і ви сюди прийшли, вони не порушили закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білецький із друзями нас побив за підтримку Стерненка - заява "азовців"



Під час третього замаху на Сергія Стерненка 2018 року він смертельно поранив ножем одного з двох нападників - Івана Кузнєцова. Другого, Олександра Ісайкула, затримала поліція, проте згодом той поїхав з України. Справи про напади передали до СБУ задля перевірки причетності до замахів правоохоронців. Але за 2 роки слідство не встановило замовників і жодних вироків по справах немає.

На підтримку активіста люди зібралися з 09:00. Тримали плакати та наліпки: "Маю право на захист", "Не чіпайте Стерненка", "Правосуддя, ти де?" Перед будівлею СБУ - багато поліцейських. Із колонок, встановлених на пікапі, грає музика, за пультом - діджей Анатолій Топольський. Серед присутніх - митці, представники різних громадських рухів і політичних сил. Проте партійна символіка відсутня.

У вишиванці, з люлькою в руках ходить політв'язень путінського режиму Володимир Балух: "Якщо у двох словах, ми всі тут зібралися, бо Путін - *уйло. Це ланки одного ланцюга: справа Стерненка і нинішній тиск на всі завоювання Майдану".

- Достатньо подивитися на тих, хто сьогодні вимагає ув'язнення Сергія Стерненка, щоб зрозуміти, що всі порядні люди мають бути за Сергія, - каже донецький письменник, блогер Денис Казанський. - Проти нього фактично вся колишня Партія регіонів. Його хочуть ув'язнити за політичну позицію.

Система дуже войовничо налаштована проти Стерненка саме тому, що українець не дозволив себе вбити і мав зухвалість захищатися

На самокаті між людьми проїздить політтехнолог Олексій Ковжун. Зупинившись, роздає людям наліпки з портретом Стерненка і написом "Маю право на захист".

- Я приїхав підтримати не власне Сергія, а право українців на самозахист, - говорить Ковжун. - Тому що система дуже войовничо налаштована проти Стерненка саме тому, що українець не дозволив себе вбити і мав зухвалість захищатися. Маємо визнати, що всі сили згуртовано проти нього — це повернення "антимайдану".

Сергія Стерненка викликано на 9:00 18 травня для проведення окремих слідчих та процесуальних дій, не пов'язаних з оголошенням йому про підозру, заявляють у СБУ: "Активізація навколо цієї справи в інформаційному полі є нічим іншим, як свідомим намаганням загострити ситуацію в публічній площині та створити додаткові можливості для подальшого тиску на розслідування. Яке, на жаль, не поверне до життя вбиту раніше людину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктова почала записувати відеозвіти і згадала про Стерненка

"Мене дивує, що Служба безпеки України не помічала тиску міністра внутрішніх справ Авакова, генпрокурора Венедіктової, партії Медведчука і всіх його каналів", - реагує Стерненко. У матеріалах справи з'явилися нові подробиці. Сергій з адвокатами анонсує пресконференцію найближчим часом.

Одеський активіст Сергій Стерненко прокоментував інформацію щодо підозр нападникам на нього

Зараз ви читаєте новину «"Проти нього фактично вся колишня Партія регіонів" - як Стерненко до СБУ ходив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі