Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2007 12:15

Проти мера Івано-Франківська порушили кримінальну справу

Співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю в Івано-Франківській області спільно з прокуратурою міста Івано-Франківська викрили зловживання владою мера і заступника мера Івано-Франківська, повідомила прес-секретар ГУБОЗ УМВС України Олена Мельник.

За матеріалами УБОЗ, прокуратура Івано-Франківська порушила кримінальну справу за ст. 364, ч. 2, і 366, ч.2, відносно міського голови Івано-Франківська Віктора Анішкевічуса, його заступника, а також голови Микитинецькоъ сільради, начальника управління архітектури та містобудування івано-франківського міськвиконкому, директора івано-франківського інституту агропромислового виробництва і керівника одного з державних підприємств.

Вони підозрюються в тому, що вступивши в злочинну змову, зловживаючи службовим положенням і шляхом службової підробки незаконно вилучили з державної власності земельну ділянку сільгосппризначення площею 31 га, що знаходиться в Микитинцях, і передали її для будівництва житла комерційному підприємству, співзасновником якого є дружина заступника міської голови Івано-Франківська.

У результаті цих дій державі завдано збитку на суму 4,2 мільйона гривень.

18 жовтня співробітники Служби безпеки України отримали інформацію, що голова Підгороднянської міської ради Дніпропетровської області, зловживаючи посадовим становищем, вимагає 600 тисяч доларів США від приватного підприємця за відведення земельної ділянки площею 5 гектарів.

20 вересня співробітники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю спільно зі співробітниками управління Міністерства внутрішніх справ у Житомирській області затримали голову Брусилівської районної державної адміністрації за підозрою в отриманні 850 тисяч гривень хабара.

Своїм розпорядженням глава держави відсторонив голову Брусилівської районної державної адміністрації від виконання обов"язків через притягненя до кримінальної відповідальності.


За матеріалами: Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Проти мера Івано-Франківська порушили кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути