четвер, 03 січня 2008 13:53

Проти ЦРУ почато кримінальне розслідування

Проти ЦРУ почато кримінальне розслідування
Міністерство юстиції США почало кримінальне розслідування за фактом знищення співробітниками ЦРУ в 2005 році відеозаписів допитів двох можливих членів "Аль-Каїди".

За деякими даними, на плівках було відображено, як до допитуваних, яких підозрювали в причетності до терактів 11 вересня, застосовувалися незаконні методи фізичної дії.

Зокрема, співробітники ЦРУ нібито використовували так звану процедуру "втоплення" (waterboarding), коли допитуваного кладуть на спину і ллють на обличчя воду, що, потрапляючи в дихальні шляхи, примушує людину задихатися і почуватися так, ніби він тоне.

У всьому світі "втоплення" вважається тортурами.

"Є всі підстави для проведення кримінального розслідування, і я зробив ряд кроків для його початку", - заявив в офіційному зверненні генеральний прокурор Майкл Мюкейзі.

Розслідуванням знищення відеозаписів і їхнього змісту раніше вже зайнявся Конгрес США. Слухання в цій справі вже пройшли в комітетах із розвідки сенату і палати представників. ЦРУ пообіцяло, що надасть розслідуванню необхідну допомогу.

Разом з тим директор ЦРУ Майкл Хейден раніше заявив, що знищені плівки не мають жодної цінності й до того ж могли загрожувати безпеці агентів, які працюють під прикриттям, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Проти ЦРУ почато кримінальне розслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі