Ексклюзиви
четвер, 01 жовтня 2009 16:16

Проти членства Росії в ПАРЄ голосували делегати 10 країн

Проти членства Росії в ПАРЄ голосували делегати 10 країн

Більшість депутатів ПАРЄ, які проголосували в четвер, 1 жовтня, за позбавлення російської делегації права голосу в Асамблеї, представляли парламенти Польщі та країн Балтії, повідомив грузинський депутат Георгій Таргамадзе.

Рішення ухвалювалося простою більшістю голосів. Співбесідник уточнив, що пропозиція Грузії про позбавлення Росії права голосу в ПАРЄ підтримали депутати з Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Данії, Фінляндії, Болгарії, Румунії, Азербайджану і Іспанії. Голоси делегацій України і Великобританії розділилися приблизно порівну.

Всього за грузинську ініціативу висловилися 35 депутатів. 88 вважають, що російська делегація повинна зберегти свої права в повному об"ємі.

Основні претензії грузинської делегації до Росії пов"язані із звинуваченнями в невиконанні попередніх резолюцій ПАРЄ. 29 вересня 2009 року Асамблея ухвалила нову резолюцію під назвою "Війна між Грузією і Росією: рік потому".

У ній засуджувалося невиконання Росією попередніх рішень, зокрема, резолюцій 1633 і 1647, які наказували РФ відмовитися від визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії, а також вивести війська на позиції, які вони займали до серпневої війни 2008 року.

ПАРЄ також заявила, що Росія не зробила належних мерів для розслідування етнічних чисток грузинського населення в Південній Осетії в час і після конфлікту. Крім того, в новій резолюції міститься критика рішення Росії накласти вето в Радбезі ООН на продовження мандата місії спостерігачів ООН в Абхазії і вимогу впустити на територію двох республік спостерігачів Євросоюзу.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Проти членства Росії в ПАРЄ голосували делегати 10 країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути