понеділок, 12 березня 2007 11:37

Протестуючих у сесійній залі бютівців заспокоюватимуть парламентські виконавці

Народні депутати від Партії регіонів Валерій Бевзенко і Микола Комар пропонують ввести у Верховній Раді службу парламентських виконавців, які стежитимуть за порядком в сесійній залі.

Проектом закону також пропонується заборонити використання в сесійній залі мегафонів, хімічних і біологічних речовин, які можуть завдати шкоди здоров"ю.

Відповідний проект постанови Верховної Ради може бути розглянутий регламентним комітетом на поточному тижні.

"Застосування спеціальних шумових пристроїв — це тільки частина проблеми. Оскільки ці пристрої дозволені для пронесення в сесійну залу, то завтра сюди можна буде занести пристрої, які руйнівно впливають на психіку", - заявив Бевзенко.

Коментуючи ініціативу заснувати парламентських виконавців, він сказав, що вони необхідні, оскільки "органи МВС фактично не забезпечують необхідного порядку в парламенті".

Народний депутат від КПУ Леонід Грач заявив, що також слід розглянути питання про доступ у Верховну Раду особистої охорони парламентаріїв. "Спробуй знай, якого рівня ця охорона і чим вони озброєні: може, це взагалі представники кримінальних кіл!" - відзначив депутат.

Тим часом, народний депутат від БЮТ Олег Ляшко заявив, що, згідно Конституції, парламентарії володіють недоторканністю: "Виходить, що виконавцям буде необхідно надати спеціальні повноваження, адже вивести депутата можна буде тільки силою", пишуть Экономические известия.

Зараз ви читаєте новину «Протестуючих у сесійній залі бютівців заспокоюватимуть парламентські виконавці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі