четвер, 13 серпня 2020 23:23

Протести в Білорусі: люди формують ланцюги солідарності

Протести в Білорусі: люди формують ланцюги солідарності
У Білорусі триває п'ятий день протестів. Фото: Reuters

Сьогодні, 13 серпня у Білорусі до жіночого мирного протесту - ланцюг солідарності приєдналися лікарі, залізничники, працівники великих підприємств, МАЗу, БілАЗа, "Кераміна", МТЗ та багато інших.

Вечері акції протесту та солідарності продовжують тривати, передає УНН.

"Так, у Баранавичах сформувався ланцюг жіночої солідарності. Акція тривала чотири години, за приблизними підрахунками, у ній взяли участь дві з половиною тисячі людей, пише білоруське видання "Радіо Свобода". У Гродні до вуличного протесту приєдналися близько тисячі працівників "Гродно Азот"", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Президент почув": у Білорусі заявили про звільнення понад тисячі затриманих

Як зазначає NEXTA Live у Telegram, у Бресті на акцію вийшов навіть священник. У містах Жодино і Солігорськ люди викликають мерів на площі та вимагають справедливості.

NEXTA Live інформує, що на проспекті Незалежності в Мінську правоохоронці затримали чоловіка та жінку, їх посадили до міліцейського автомобіля.

У Мінську міліція перекрила підходи до майдану Незалежності, на якому розташовані Будинок уряду і будівля Центрвиборчкому. Також наряди сил правопорядку стягнуті до будівлі адміністрації президента, там знаходяться більше 10 автобусів з ОМОНом і спецтехніка для розгону протестуючих.

Зараз ви читаєте новину «Протести в Білорусі: люди формують ланцюги солідарності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі