неділя, 09 травня 2021 18:15

Протести у Колумбії й тюльпани на Буковині: показуємо тиждень у 12 цікавих фото
12

Пропонуємо пригадати, яким був цей тиждень. Gazeta.ua зібрала яскраві фото з 3 по 9 травня.

3 травня на пляжах Одеси вже було людно.

Автор: Getty Images
 

4 травня у Лисичанську горіла лікарня 19 століття. Її на Луганщині звів бельгійський інженер і підприємець Ернест Сольве. Лікарня не працює з 1995 року, поступово будівля руйнувалася. 2019-го невідомі розібрали дах. Після того активісти, журналісти та місцеві мешканці створили ініціативу "Подлечи больничку" задля збереження пам'ятки. У березні в Лисичанську був експрем'єр Бельгії, президент Європейської Ради Шарль Мішель. Пообіцяв підтримати відновлення лікарні. Пожежу міг спричинити умисний підпал, вважають активісти.

Автор: Getty Images
 

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен (на фото - ліворуч) та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 6 травня віддали шану загиблим у російсько-українській війні біля Стіни пам'яті поблизу Михайлівського собору у Києві. Також американський політик зустрівся з очільником Православної церкви України митрополитом Епіфанієм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен поділився враженнями від візиту в Україну

Автор: Getty Images
 

У селі Мамаївці Чернівецької області цвіте тюльпанове поле. 1 травня його відкрили для відвідувачів. На трьох гектарах тут висаджені три мільйони цибулин тюльпанів. Для дітей до 12 років вхід безкоштовний.

Автор: Укрінформ
 

На плацу визначних подій ліцею-інтернату № 23 "Кадетський корпус" імені Володимира Великого 7 травня відбулася урочиста церемонія вручення погонів учням кадетських класів та складання Клятви кадета.

Автор: Сергій Старостенко\Gazeta.ua
 

Прототип космічного корабля Starship компанії SpaceX стоїть на транспортері після успішного запуску й посадки 5 травня, штат Техас, США. SpaceX уже запускала прототипи Starship, але ракети вибухнули у польоті перед приземленням або незабаром після. Цього разу він здійснив точну посадку - загорівся, але не вибухнув.

Автор: SpaceX
 

Люди сидять у черзі на щеплення вакциною Астразенека у супермаркеті німецького Баден-Вюртемберга 5 травня. У лікарки є 250 доз, для яких не знайшлося бажаючих під час прийому у лікарні.

Автор: Getty Images
 

Доглядач годує видр у новому вольєрі під час його урочистого відкриття, Росток, Німеччина, 5 травня. Євразійська видра - один зі зникаючих видів у Центральній Європі. Німецький фонд дикої природи оголосив видру твариною 2021 року.

Автор: Getty Images
 

Два колумбійські смарагди та два цейлонські сапфіри, кожен з яких важить понад 100 карат, показали в Женеві 6 травня. Будуть у продажу аукціону Sotheby's 11 травня.

Автор: Getty Images
 

4 травня з повітря зняли обвалену естакаду в Мехіко, Мексика. Внаслідок аварії напередодні загинули 23 пасажири потяга метро.

Автор: Getty Images
 

Зіткнення протестуючих з поліцією під час національного страйку 5 травня в Боготі, Колумбія. Попри те, що владна партія оголосила про відкликання непопулярного законопроєкту про податкову реформу та відставку міністра фінансів, соціальні хвилювання тривають. Управління ООН з прав людини засудило репресії. Протести проходять у великих містах з 28 квітня.

Автор: Getty Images
 

Музичний фонтанний міст Юнцзі, освітлений вночі 5 травня, Цзіньхуа, провінція Чжецзян, Китай.

Автор: Getty Images
 
Зараз ви читаєте новину «Протести у Колумбії й тюльпани на Буковині: показуємо тиждень у 12 цікавих фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі