вівторок, 12 листопада 2019 20:24

"Просуває ідею громадянського конфлікту на Донбасі" - офіцер про заяви Сівохи

"Просуває ідею громадянського конфлікту на Донбасі" - офіцер про заяви Сівохи
Без росіян місцеві озброєні маргінали на Донбасі не становитимуть великої загрози. Фото: Тарас Подолян

Войовнича меншість диктує обридлу політику, а більшість хоче миру, каже радник секретаря Ради національної безпеки Сергій Сівохо. Він повторює тези російської пропаганди.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить офіцер резерву Збройних сил Роман Кулик.

"Сівохо каже, що їздив у Петрівське, і там люди бажають розведення. Але ця територія окупована багато років і потім його поправляють. Абсолютно некомпетентна людина. Просуває ідею виборів на захоплених територіях, бо там, мовляв, у них якась соціологія, за якою все одно переможе "Слуга народу". Це – інфантильна оцінка ситуації на основі сумнівних даних. А Сівохо є людиною з президентського оточення і транслює погляди команди. Наївно думати, що це його приватна думка. Адже ніхто з партії не відреагував на дурні промови Сівохи. Тому його заяви насторожують", - каже Роман Кулик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський переконує світ, що Україна не здатна більше опиратися Путіну

За його словами, ініціатива Сівохи створити центр примирення - шокуюча.

"З ким маємо миритись? У нас пряма агресія Росії. Без неї ми швидко повернули б окуповані території. Перший і другий армійські корпуси бойовиків інтегровані у 8-му армію Південного військового округу РФ. Без росіян місцеві озброєні маргінали не становитимуть великої загрози. Тому нам немає з ким миритися на Донбасі. Люди, які там живуть, або лояльні до України громадяни. Або проросійські, з якими будь-яке примирення неможливе апріорі. А Сівохо легітимізує.

медведчуківську риторику про громадянський конфлікт, який нам нав'язує Росія.

Очевидно секретар РНБО Олексій Данілов погоджується з цією позицією або не має авторитету, щоб заперечити. Це викидає Росію як учасника з рівняння війни на Донбасі. Маємо домагатися виведення російських військ, опанування нашого кордону та звільнення Криму", - додає офіцер.

Повне інтерв'ю з Романом Куликом читайте у журналу "Країна" від 14 листопада.

Зараз ви читаєте новину «"Просуває ідею громадянського конфлікту на Донбасі" - офіцер про заяви Сівохи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі