четвер, 31 травня 2007 17:14

Прощальне турне Тоні Блера обійдеться в мільйон фунтів

Вартість останнього зарубіжного турне Тони Блера як прем"єр-міністр Великобританії може перевищити 1 мільйон фунтів стерлінгів.

Консерватори звинуватили Блера в розбазарюванні державних коштів для задоволення особистих амбіцій і підтримки своєї падаючої популярності у Великобританії і за кордоном.

Оточення прем"єра спростовує висунуті звинувачення, заявляючи, що шеститижнева поїздка Блера слідує державним інтересам.

Він відправився через Ла-манш до Франції, щоб особисто привітати нового президента Франції Ніколя Саркозі і проводити Жака Ширака. Наступного тижня він використовував військовий вертоліт "Сі-кінг" для відвідин учбових закладів по всій країні, щоб продемонструвати успішний хід зробленою його урядом реформи освіти.

В кінці травня прем"єр відправився в чотириденну поїздку по Африці, почавши з відвідин Лівії, потім відправився до Сьєрра-Леоне, де був проголошений Верховним вождем, і до Південної Африки. У червні Тони Блер відвідає Ватикан, де зустрітися з папою Бенедиктом XVI. Він представлятиме Великобританію на саміті "Великої вісімки" в німецькому Хайлігендаммі.

Крім того, всього за декілька днів до своєї відставки Блер буде присутній на саміті країн ЄС в Брюсселі. Це послужило причиною для критики, що Блер прагне чомусь не допускати свого "наступника" Гордона Брауна до переговорів по майбутньому європейської конституції, пише британська The Daily Mail.

Зараз ви читаєте новину «Прощальне турне Тоні Блера обійдеться в мільйон фунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі