середа, 10 жовтня 2012 00:10

Проросійські ЗМІ відучили українців самостійно думати й аналізувати – науковець

Проросійські ЗМІ відучили українців самостійно думати й аналізувати – науковець
Письменника турбує, що цілий ряд проросійських ЗМІ окупували інформаційний простір України. Фото: initiativenational.blogspot.com

Інформаційний простір України накрила величезна кількість інформації з проросійських окупаційних ЗМІ, які відучили людей самостійно думати й аналізувати.

Про це сказав на круглому столі Олег Романчук, письменник, науковець, шеф-редактор журналу "Універсум".

"Є така хвороба, називається церебропатія, коли лінь думати, лінь аналізувати. От цією хворобою інфіковане наше суспільство, – говорить він. – У далекому 1994 році в розмові з генерал-лейтенантом, заступником СБУ Василем Горбатюком я почув від нього дуже цікаву думку. Він уже тоді як професіонал звернув увагу на те, що діється в інформаційному просторі Української держави. Йшлося про небезпеку відучення людей думати й аналізувати те, що відбувається довкруж".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українське суспільство позбавлене авторитетів"

А це, на думку науковця, можна досягнути надзвичайно просто – накрити суспільство величезною кількістю інформації, позбавленої державних орієнтирів, державних дороговказів. От саме це, за його словами, ми практично щодня спостерігаємо сьогодні.

"У зв'язку з цим хотів би навести слова відомого російського філософа Федотова, який сказав, що треба працювати над тим, щоб самосвідомість української нації утверджувала себе як російська форма самосвідомості. І це ми бачимо щодень чи на телеекрані Першого так званого національного телебачення, чи на Інтері, чи на інших приватних телеканалах. Це ми бачимо щодня й у цілому ряді видань, які окупували інформаційний простір України", – зазначив Романчук.

Зараз ви читаєте новину «Проросійські ЗМІ відучили українців самостійно думати й аналізувати – науковець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі