понеділок, 01 вересня 2008 12:56

Проросійські кримчани назвали Путіна "російським Кучмою"

Представники проросійських організацій Криму розкритикували недавній виступ прем"єр-міністра РФ Володимира Путіна, що заявив, що Росія визнає кордони України і не вважає Кримський півострів спірною територією. Про це повідомляє ІА "Новий регіон".

Лідер правозахисної організації "Віра" Святослав Компанієць розповів, що йому дзвонять кримчани, обурені позицією російського прем"єра. "Яке він має право вирішувати за нас, росіян, на російській землі Криму, наше майбутнє? - обурюється політик. - Я б його назвав російським Кучмою. Він робив все для зміцнення української державності в Криму". Компанієць додав, що його однодумці мають намір і далі боротися за возз"єднання з Росією.

З критикою виступив і депутат Ленінської райради Севастополя Костянтин Заруднев (блок Наталії Вітренко). Заява про те, що Крим не є спірною територією, він розцінив як "зраду національних інтересів Росії". Парламентар відзначив, що жителі Севастополя готові "боротися з насильницькою українізацією і без чиєї-небудь допомоги".

Втім, він не виключив, що вислів російського прем"єра може бути "тонкою дипломатичною грою". У разі потреби, як передбачив депутат, Росія "продемонструє свою політичну волю в Криму, як вона продемонструвала її в Осетії і Абхазії".

Нагадаємо, що після того, як Росія взяла участь у військовому конфлікті на стороні невизнаних республік Абхазії і Південній Осетії проти Грузії, ряд спостерігачів передбачили, що далі російські війська (під приводом захисту громадян РФ) можуть бути введені і до Криму, де сильні проросійські настрої.

У інтерв"ю німецькому телеканалу ARD Володимир Путін відкинув припущення такого роду, назвавши провокаційним питання про те, що Крим може бути "наступною метою" Росії. "Там, усередині населення, відбуваються складні процеси. Там проблеми кримських татар, українського населення, російського населення. Але це внутрішньополітична проблема самої України", - цитує фрагмент інтерв"ю ІТАР-ТАРС.
Зараз ви читаєте новину «Проросійські кримчани назвали Путіна "російським Кучмою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі