неділя, 24 червня 2007 13:32

Проливні дощі в Індії забрали життя більше 100 людей

Число жертв тропічного циклону і мусонних дощів на півдні і заході Індії перевищило 100 чоловік.

Люди гинуть у водах річок, що вийшли з берегів, під ударами блискавок, обвалами, уламками старих будівель, підмитих проливними дощами. Енергопостачання, телефонний зв"язок, автомобільне і залізничне повідомлення порушене також в штатах Анхра-Прадеш, Карнатака, Керала, Гоа і Махараштра. Десятки тисяч жителів схильних до небезпеки районів евакуйовані в тимчасові табори.

У місті Пуне східніше Мумбаї дощі підмили дві стіни будівель, що будувалися. Під уламками в суботу увечері загинули 11 чоловік - переважно будівельники і члени їх сімей. Ще четверо - дві подружні пари - загинули від ударів блискавки в околицях міста Нашик.

У штаті Андхра-Прадеш на південному сході країни загинули 32 людини. В суботу на нього обрушився тропічний циклон, що зародився в Бенгальській затоці. Річки, що вийшли з берегів, фактично відрізали від зовнішнього світу округ Курнув. Військові і рятувальники вертольотами доставляють питну воду і медикаменти в ізольовані населені пункти.

Руйнування і смерть принесли мусонні дощі до Кералу. Число жертв негоди в цьому південно-західному штаті досягло 20 чоловік.

Прем"єр-міністр Манмохан Сингх обговорив ситуацію по телефону з владою штатів, що постраждали від негоди, і пообіцяв виділити кошти на їх відновлення.

За прогнозами синоптиків, проливні дощі і штормовий вітер на півдні країни продовжаться ще принаймні два дні, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Проливні дощі в Індії забрали життя більше 100 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі