середа, 03 жовтня 2007 17:56

Прокуратура звинуватила Окруашвілі в нелегальній торгівлі гасом

Генеральна прокуратура Грузії стверджує, що отримала нові докази провини Іраклія Окруашвілі - колишнього міністра оборони республіки, якого підозрюють в корупційних злочинах. Свідчення проти Окруашвілі дали його колишні колеги з військового відомства.

Зокрема, прокуратура заявила про його причетність до махінацій при постачаннях до Грузії авіаційного гасу.

За словами заступника генерального прокурора Николоза Гварамії, в червні 2007 року Ясон Чихладзе, який очолював в міністерстві оборони департамент держзакупівель, оформив договір про покупку чотирьох тисяч тонн гасу за 2,9 мільйона доларів. При цьому тонна палива, була оцінена в 725,7 долара, хоча на міжнародному ринку, як заявив Гварамія, її вартість тоді складала 671,2 долара.

Як затверджує прокуратура, за операцією, в результаті якої Міністерство оборони переплатило 200 тисяч доларів, стояв Іраклій Окруашвілі. Такі висновки були зроблені на основі того, що компанія, що продала гас, зареєстрована на його знайомого Кібара Халваши. Свідчень останнього у прокуратури немає. За словами Гварамії, Кібар Халваши ховається від слідства. В червні 2007 року Окрушвілі вже не був міністром оборони, він покинув цей пост за півроку до того, як була здійснена згадана операція.

Іраклій Окруашвілі був затриманий 27 вересня, через два дні після того, як він оголосив про створення нової опозиційної партії і виступив з критикою в адресу керівництва країни і особисто президента Грузії Михайла Саакашвілі.

Прокуратура звинуватила його за чотирма статтями Кримінального кодексу Грузії: "здирство", "відмивання грошей", "зловживання повноваженнями" і "халатність". Сам він через свого адвоката заявив, що власті зводять з ним рахунки, і додав, що вважає себе політв"язнем, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура звинуватила Окруашвілі в нелегальній торгівлі гасом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі