середа, 20 січня 2016 19:04

Прокуратура висунула підозру в шахрайстві екс-губернатору Сумщини

Прокуратура висунула підозру в шахрайстві екс-губернатору Сумщини
Володимир Шульга \ sumy.ua

Екс-губернатору Сумщини Володимиру Шульзі прокуратура області 20 січня повідомила про підозру у низці злочинів. Його підозрюють у шахрайстві, привласненні майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні.

Про це йдеться у заяві відомства на їх сайті.

Під час губернаторства Володимир Шульга підробив документи щоб отримувати зарплату.

"Встановлено, що в липні 2014 року підозрюваний, обіймаючи посаду голови Сумської обласної державної адміністрації та будучи народним депутатом України, отримав заробітну плату за період часу, коли фактично перебував за межами України з приватною метою, підробивши офіційні документи про нібито службове відрядження до Києва", – сказано у повідомленні.

У листопаді 2014 року він переконав чоловіка своєї колишньої підлеглої, затриманої за хабар, перерахувати на рахунки своїх знайомих понад 1,2 млн грн для внесення застави. Чоловік, позичивши вказану суму, але затриманий розпорядився коштами на власний розсуд, не сплативши жодної гривні застави.

"Колишньому народному депутатові України, який на даний час працює проректором одного із київських вузів і є державним службовцем 1 рангу, загрожує до 12 років позбавлення волі", – підсумовують у відомстві.

Шульгу губернатором Сумської області призначили 2 березня 2014 року. Президент Петро Порошенко звільнив Шульгу з посади 16 вересня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура висунула підозру в шахрайстві екс-губернатору Сумщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі