вівторок, 04 вересня 2007 12:47

Прокуратура опротестувала вирок знатоку клубу "Що? Де? Коли?" Жаркову

Міська прокуратура Владимира опротестувала вирок, винесений знатоку клубу "Що? Де? Коли?" Георгію Жаркову. Раніше він був засуджений до 4,5 року умовного ув"язнення за сексуальне насильство та незаконне позбавлення волі.

Відповідне касаційне подання внесене до судової колегії у кримінальних справах обласного суду, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерело в облсуді.

При цьому в суді відзначили, що і сам Жарків не погодився з ухваленим вироком і також направив касаційну скаргу в облсуд. Раніше в інтерв"ю представникам ЗМІ засуджений назвав судовий процес проти нього "сфабрикованим".

Нагадаємо, що, крім умовного терміну ув"язнення, суд засудив Жаркова до відшкодування моральної та матеріальної шкоди потерпілим у загальному розмірі понад 115 тисяч рублів.

Версія звинувачення

За версією слідства, 12 листопада 2004 року Жарков на залізничному вокзалі у Владимирі познайомився з 19-річним молодиком на ім"я Олександр, який подорожував з Москви до Нижнього Новгорода й назад в пошуках роботи.

Жарков запропонував мандрівникові нічліг і запросив його в квартиру, яку наймав на десятому поверсі  будинку по вулиці Верхня Дуброва. За свідченням потерпілого, Жарков схилив Олександра до орального сексу і нікуди не випускав.

Увечері 15 листопада Олександр зважився на втечу, для чого зв"язав простирадла і покривала. На рівні п"ятого поверху хлопець зірвався і впав на автомобіль Audi-100. Молода людина практично не постраждала, а автомобіль вимагав капітального ремонту.

Згодом Олександр написав заяву в міліцію, до справи підключилась і прокуратура міста Владимира.

Про Олександра відомо, що він з Нижнього Новгорода, восьма дитина в сім"ї, йому поставлений діагноз "відставання в розумовому розвитку". Проведена комплексна експертиза дійшла висновку, що Олександр може надавати усвідомлені свідчення. Сам Жарков вважав, що "все це – політична провокація, спрямована на дискредитацію його репутації". NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура опротестувала вирок знатоку клубу "Що? Де? Коли?" Жаркову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі