субота, 24 січня 2009 17:08

Прокуратура Києва вимагає від "Київенерго" не позбавляти киян води

Прокуратура Києва вимагає від "Київенерго" не позбавляти киян води
Прокуратура Києва вимагає від енергопостачальної компанії "Київенерго" не відключати від тепло- і енергопостачання компанію "Київводоканал" через борги.

Про це сказано в повідомленні прес-служби прокуратури, текст якого мають Українські Новини.

Зокрема, у своєму протесті прокуратура вказала, що відповідно до закону "Про питну воду і питне водопостачання" категорично забороняється відключення об"єктів питного водопостачання і водовідводу від систем енергопостачання.

Крім того, прокуратура вказала на порушення норм закону "Про забезпечення санітарного і епідемічного благополуччя населення", відповідно до якого громадяни мають право на безпечні для здоров"я і життя харчові продукти, питну воду, умови праці, навчання, виховання, побуту, відпочинку, і навколишнє природне середовище, а також закону "Про теплопостачання", що забороняє відключення від систем енерго-, газо- і водопостачання об"єктів життєзабезпечення і стратегічного призначення.

Як повідомляло агентство, раніше "Київенерго" заявила про намір почати обмеження електропостачання "Київводоканалу" з 10:00 27 січня у разі, якщо не буде погашено заборгованість за спожиту ним електроенергію.

"Київенерго" почала відключення від тепло- і енергопостачання установ і комунальних підприємств, які мають найбільшу заборгованість за надані компанією послуги.

За даними "Київенерго", у цілому борг за тепло й електрику перед компанією перевищує 1,3 млрд. гривень.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура Києва вимагає від "Київенерго" не позбавляти киян води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі