пʼятниця, 17 вересня 2010 15:04

Прокуратура Києва виганяє з дитсадків перукарні і стоматологів

Прокуратура Києва виганяє з дитсадків перукарні і стоматологів

Прокуратура Києва почала перевірку діяльності місцевих органів влади та самоврядування щодо дотримання вимог законодавства щодо збереження майна навчальних закладів, зокрема, його відчуження, передачі в оренду, ліквідації та перепрофілювання.

Як говориться в повідомленні прокуратури столиці, наразі виявлено численні факти використання приміщень навчальних закладів не за цільовим призначенням, зокрема, для розміщення стоматологічних кабінетів, салонів краси, майстерень з ремонту меблів, взуття, пошиття одягу, складських приміщень, виробництва продуктів харчування, комп"ютерних клубів, офісів.

У порушення вимог закону про оренду державного та комунального майна орендарями несвоєчасно вноситься орендна плата, не страхується орендоване майно, приміщення використовуються суб"єктами господарювання без позитивного висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи, дозволу на початок роботи органів державного пожежного нагляду.

На усунення виявлених порушень органами прокуратури міста Києва внесено 65 документів реагування, в тому числі з вимогою відшкодування боргів по орендній платі на загальну суму понад 1,3 млн гривень, опротестовано рішення органів влади про передачу 76 суб"єктам приміщень навчальних закладів міста загальною площею близько 5 тис. кв. м., заявлено сім позовів.

За результатами розгляду протестів прокуратури вже скасовано розпорядження про надання в оренду приміщень дитячих садків на вулиці Шолом-Алейхема, 4-а (де розміщувався стоматологічний кабінет), на проспекті Маяковського, 62-г (перукарня), на вулиці Бальзака, 86-а (майстерня з ремонту взуття), школи на вулиці Лисківській, 7-б (ательє одягу, стоматологічний кабінет).

Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура Києва виганяє з дитсадків перукарні і стоматологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі