четвер, 15 листопада 2007 12:49

Прокуратура Грузії оголосила в розшук Окруашвілі

Прокуратура Грузії оголосила в розшук колишнього міністра оборони Грузії, який в даний момент знаходиться в Германії. Напередодні тбіліський міський суд замінив йому міру покарання та видав санкцію на арешт.

Прокуратура зажадала зміни міри покарання для Окруашвілі з двох причин. По-перше, екс-міністр, який був раніше звільнений під заставу, зараз знаходиться в Мюнхені і не з"явився за викликом в прокуратуру для надання свідчень. За ствердженням звинувачення, він не відповідав ні на телефонні дзвінки, ні на СМС.

Другою причиною називається те, що бізнесмен Тамаз Ніжарадзе, який заплатив частину застави з 10 млн ларі (6 млн доларів) за Окруашвілі, зокрема 3,5 млн ларі (приблизно 2,2 млн доларів), заявив, що не впевнений у поверненні Окруашвілі з-за кордону, тому хоче повернути собі свої гроші та майно. Застава була виплачена ним частково майном.

У свою чергу адвокат Окруашвілі Ека Беселія заявила, що повістка з прокуратури була доставлена на домашню адресу Окруашвілі в Тбілісі 13 листопада о 19.30, а прокуратура звернулася до суду і зажадала зміни міри покарання з причин неявки за годину після цього. Беселія заявила, що за годину він ніяк не міг прибути до Грузії з Мюнхена.

Разом з тим Беселія нагадала, що Генпрокуратура сама дала йому дозвіл залишити Грузію під "безпрецедентно високу заставу, яка є гарантією його повернення". За її словами, навіть якщо бізнесмен Ніжарадзе забере частину застави, залишається решта суми - 6,5 млн ларі (близько 3,8 млн доларів), і вона цілком може служити гарантією співпраці її підзахисного із слідством, повідомляє NEWSru.com.

 

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура Грузії оголосила в розшук Окруашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі