середа, 28 лютого 2007 16:13

Прокинувся вулкан Стромболі у Італії (ФОТО)
5

Виверження вулкана на італійському острові Стромболі триває. Він прокинувся у вівторок, відкривши два кратери, з яких витікає лава. До вечора того ж дня з"явився і третій кратер.








Прокидатися вулкан Стромболі почав ще кілька днів тому, проте це не викликало тривоги у вчених, поки не запрацювали кратери з лавою.








У вівторок служба національної цивільної оборони оголосила на острові тривогу, включивши спеціальні сирени, які попереджали місцевих жителів і судна про небезпеку.








На Стромболі ввели надзвичайний стан, а з населених пунктів, розташованих поблизу кратерів, евакуювали усіх жителів.








Вулкан Стромболі, який знаходиться поряд із Сіцілією і входить в архіпелаг Еолові острови, востаннє прокидався в грудні 2002 року, коли скеля, яка впала у море, викликала аномальну хвилю, яка серйозно зруйнувала прибережні населені пункти сусідніх островів. Тому і там терміново евакуювали людей.

У Італії існують три діючих вулкани. Окрім Стромболі - це Етна (знаходиться на Сіцілії поряд з містом Катанія), який постійно прокидається, і Везувій, розташований недалеко від Неаполя, повідомляє РИА "Новости".

Фото REUTERS

Зараз ви читаєте новину «Прокинувся вулкан Стромболі у Італії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі