четвер, 13 вересня 2007 20:28

Пройшли перші польоти "літаючого танка" Су-34

Перші планові польоти фронтового бомбардувальника Су-34 відбулися в середу в Липецькому центрі бойового застосування і перенавчання льотного складу ВПС Росії, повідомляє "Інтерфакс".

Літак побудований Новосибірським авіаційним виробничим об"єднанням, що входить в холдинг "Сухой" Вартість одного літака Су-34 складає близько 1 мільярда рублів.

Багатофункціональний двомісний авіакомплекс Су-34 призначений для бойового застосування по повітряних, наземних і, морських цілях. Поєднуючи в собі якості винищувача і ударного літака, Су-34 здатний домінувати в повітрі, а також придушувати системи управління комплексів ППО.

Новий винищувач-бомбардувальник Су-34 покликаний замінити Су-24. Літак має практично необмежену дальність польоту при використанні дозаправки в повітрі. Без неї і без застосування додаткових підвісних паливних баків він пролітає більше чотирьох тисяч кілометрів.

ВПС Росії купили в грудні 2006 два Су-34. До кінця 2010 планується придбати 24 літаки. Всього до 2015 року буде куплено 58 літаків Су-34. В цілому ВПС РФ мають намір до 2022 року придбати не менше 300 літаків цього типу, повністю замінивши парк фронтових бомбардувальників Су-24М.

Зараз ви читаєте новину «Пройшли перші польоти "літаючого танка" Су-34 ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі