понеділок, 07 липня 2008 14:12

Прохолодна погода в Каліфорнії допоможе впоратися з лісовими пожежами

Прохолодна погода сприяє зусиллям пожежників із ліквідації потужних лісових пожеж у Каліфорнії. Так, брандмейстерам вдалося узяти під контроль третину території, що охоплена вогнем у передмісті Санта-Барбари Галете.

У піковий момент полум"я загрожувало знищити там більше 2,5 тисяч будівель. На даний момент в окрузі Санта-Барбара евакуйовано жителів 2,7 тисяч будинків, мешканці ще 1,4 тисяч будівель отримали вказівки бути готовими до екстреної евакуації.

Всього в Каліфорнії спалахнуло 330 лісових пожеж. Вони почалися після так званих "сухих гроз" два тижні тому.

Брандмейстерам до справжнього моменту вдалося ліквідовувати 1400 осередків вогню. У піковий момент на території штату було зареєстровано більше 1,7 тисяч лісових пожеж.

Губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер віддав наказ 400 бійцям Національної гвардії пройти спецпідготовку, щоб підключитися до боротьби з вогнем. Він також закликав законодавчу палату штату виділити з місцевого бюджету 70 млн доларів на закупівлю додаткової техніки для боротьби з вогнем.

Всього за два тижні в Каліфорнії лісові пожежі знищили більше 200 тис га лісів. У вогні згоріли 69 будівель. Під час гасіння пожеж загинув один брандмейстер.

Пожежникам за вихідні на 5% вдалося узяти під контроль ще одну потужну пожежу - у міста Біг-Сюр. Там евакуйовано жителів смуги Тихоокеанського узбережжя завдовжки в 50 км.

Ця пожежа вже знищила 30 тис га лісів. Експерти вважають, що її вдасться повністю згасити не раніше кінця цього місяця.

Зазначимо, що в жовтні минулого року в результаті лісових пожеж у Каліфорнії загинули 14 людей. Знищено близько 2 тисяч квадратних кілометрів лісу. Загальний збиток від пожеж перевищив 1 мільярд доларів, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Прохолодна погода в Каліфорнії допоможе впоратися з лісовими пожежами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі