вівторок, 07 березня 2017 18:17

Прогноз погоди на весну: у травні можливі заморозки

Прогноз погоди на весну: у травні можливі заморозки
Україну очікують різкі перепади погоди / фото: Вести

До кінця березня у всіх областях України очікують суттєве похолодання. Квітень пройде без особливих температурних коливань, а травень почнеться з сильної спеки і закінчиться заморозками.

Такий прогноз погоди дають в Українському науково-дослідному метеорологічному інституті НАН України, передає "Ліга".

Весна цього року почалася дуже рано, і температура повітря перевищила всі кліматичні норми. Це свідчить про те, що слід очікувати на різке похолодання.

"У найближчі дні, з 9-10 березня і майже до 20-го числа ми очікуємо різке похолодання. У нічні години ми очікуємо по всій території України, можливо, навіть негативні температури, нижче -4°C", - каже завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Вазіра Мартазінова.

Основне похолодання відбудеться 12-14 березня, вночі із заморозками, а з 18 березня почнеться поступове підвищення температури повітря. В денний час буде від +10°C до +15°C, вночі +6-8°C по всіх областях. Опадів очікують у другій половині березня, разом зі зниженням температури повітря. Можливі дуже сильні зливові дощі.

Але в кінці місяця буде різке підвищення температури повітря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптик розповіла про погоду на 8 березня

У квітні різких коливань температури не прогнозують.

На початку місяця середньодобову температуру повітря очікують на рівні +10°C, вдень до +14°C... + 15°C. В кінці квітня прогнозують похолодання, але воно стосуватиметься не всіх регіонів, переважно заморозки будуть у північних районах. Тривалі періоди сухої погоди змінюватимуться сильними дощами.

У першій половині травня очікують дуже спекотну погоду: вдень вище +25°C, в окремі дні до +30°C. До третьої декади травня прогнозують різке зниження температури, в окремих районах можливі заморозки. Травень цього року буде з частими зливами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що весною необхідно змінити в домі

Початок літа характеризуватиметься дуже нестійкою погодою - або вище +30°C, або дуже холодно, а між цими перепадами - дощі. Перша половина червня буде дуже спекотна, друга - з сильними зливами і грозами.

Наприкінці тижня температура повітря в більшості областей України знизиться. Про це каже синоптик Наталка Діденко. Цієї п'ятниці тепло буде лише на півдні - +10-12°C. Втім у інших областях очікується від 4 до 9 градусів тепла. На вихідних буде тепліше, до +7-12°C.

Зараз ви читаєте новину «Прогноз погоди на весну: у травні можливі заморозки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі