вівторок, 17 серпня 2010 17:37

Профспілки погрожують вивести на Майдан мільйони, якщо їх не слухатимуть

Профспілки погрожують вивести на Майдан мільйони, якщо їх не слухатимуть

Якщо влада і МВФ не дослухаються до вимог профспілок, вони виведуть людей на вулиці.

Про це в коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказав заступник голови Федерації профспілок Сергій Кондратюк.

"Переконаний, якщо не дослухатимуться до таких, як ми, то на Майдан можуть вийти сотні, тисячі, а то й мільйони людей, - наголосив він. - Коли люди в вересні порахують, що їхні платежі зросли не на п'ять гривень, а на сотні гривень, то в хаті сидіти ніхто не буде".

За його словами, профспілки сьогодні не роблять масового галасу. Проте якщо не будуть проведені консультації і зустрічі, які дадуть запевнення щодо наступного діалогу, то буде хвиля, зростання кількості мітингуючих не тільки під офісом МВФ, а й по всій країні.

Кондратюк сподівається, що профспілкові акції протесту дадуть результат.

"Вода і камінь точить. А тим більше, що таке накопичення кризової енергії десь таки дасть про себе знати", - зауважив він.

Кондратюк додав, що мета профспілок, аби при підвищенні цін на газ і при підвищенні пенсійного віку все було узгоджено з "трудящими".

"Якщо вже є необхідність підвищити ціни до європейського рівня, то має бути і зарплатня підвищена відповідно. Має бути належний соціальний захист людей, - зазначив він. - Просто спростити доступ до субсидій - цього недостатньо. Треба, щоб їх реально стали використовувати. Зараз тільки 4% використовують житлові субсидії. Це мізер, який говорить про те, що цей механізм неефективний".

Нагадаємо, що сьогодні близько 50 представників зібралися біля представництва МВФ, аби висловити своє "ні" підвищенню цін на газ та пенсійного віку.

Раніше в ФПУ звинуватили Фонд у втручанні в соціальну політику України.

Нагадаємо, що Рада директорів МВФ ухвалила рішення про виділення нашій країні кредиту у розмірі 15 мільярдів доларів. Перший транш кредиту у розмірі 2 мільярди доларів наша країна вже отримала. Водночас, Україна погодилася на підвищення цін на газ до рівня імпортних, а також поступове підвищення пенсійного віку.

На думку представників Кабміну , підвищення пенсійного віку - світова практика.

Зараз ви читаєте новину «Профспілки погрожують вивести на Майдан мільйони, якщо їх не слухатимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі