Ексклюзиви
середа, 11 вересня 2019 20:06

Проектування нового аеропорту у Дніпрі зупинилося через Мінфін

Проектування нового аеропорту у Дніпрі зупинилося через Мінфін
Мінфін гальмує фінансування проектних робіт із реконструкції аеропорту у Дніпрі. Фото: News

Затверджене на початку літа Кабінетом Міністрів України фінансування проектних робіт із реконструкції Міжнародного аеропорту "Дніпро" досі фактично не виділено через Мінфін.

Про це пишуть місцеві ЗМІ, напередодні візиту Президента України Володимира Зеленського в Дніпро.

"За даними наших джерел, міністр фінансів Оксана Маркарова досі не підписала паспорт бюджетної програми на 200 млн грн. Процес повис в повітрі. Саме з цієї причини зараз заблоковані будь-які починання по аеропорту в Дніпрі", - повідомляють ЗМІ Дніпра, передає УНІАН.

Журналісти нагадують про те, що 12 липня під час першого свого візиту в Дніпро у статусі глави держави новий президент Володимир Зеленський особисто пообіцяв городянам, що неодмінно допоможе з аеропортом: "Ми зробимо і допоможемо вам. Кошти будуть, тому що ми розуміємо, що таке для міста-мільйонника аеропорт". І сподіваються, що чинному Президенту можна довіряти, на відміну від його попередника Порошенка.

"Новий глава держави Володимир Зеленський теж встиг пообіцяти Дніпру "небо в літаках", але поки міністр фінансів з Зе-Кабміну не поспішає підписувати папери для старту проектних робіт. Ми сподіваємося, що це тимчасова затримка, а обіцянки чинного Президента варті більшого, ніж попереднього", — пише "Інформатор".

Як відомо, остання реконструкція аеропорту Дніпра була проведена 30 років тому, і зараз він не пристосований до обслуговування потоку пасажирів та сучасних лайнерів. Через це повітряні ворота Дніпра скоротили активність відправлення літаків зі ста рейсів на добу до трьох. Це відрізало місто від туристичних потоків, стримує економічну активність в регіоні, обмежує можливості спілкування українських і зарубіжних бізнесменів.

Городяни вже збирали необхідну кількість підписів під петиціями на адресу місцевої влади та Президента України з вимогою забезпечити державне фінансування на реконструкцію злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту "Дніпро". Зрештою, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про виділення 200 млн гривень на відповідні проектні роботи 19.06.2019 р. Що стосується приватних інвестицій в реконструкцію дніпровського аеропорту (проект реалізується у форматі приватно-державного партнерства), то група DCH, яка раніше побудувала сучасний аеропорт у Харкові до Євро-2012, висловила готовність застосувати свій досвід в Дніпрі. DCH планує вкласти близько $70 млн у створення нового аеровокзального комплексу за умови, що уряд профінансує реконструкцію, яка знаходиться у віданні держави, "смуги".

Зараз ви читаєте новину «Проектування нового аеропорту у Дніпрі зупинилося через Мінфін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути