вівторок, 22 липня 2008 13:47

Проект нової конституції Туркменії винесений на всенародне обговорення

Проект нової конституції Туркменії винесений на всенародне обговорення

Проект нової редакції конституції Туркменії опублікований у вівторок в газетах країни для всенародного обговорення. Про це повідомляє "Інтерфакс". Раніше президент ГурбангулиБердимухаммедов провів третє засідання Конституційної комісії.

У новій редакції основного закону Туркменії планується чіткіше визначити правовий статус найвищих органів влади держави. Зокрема, у зв"язку зі скасуванням Народної Ради (Халк Маслахати), найвищого представницького органу влади, будуть значно розширені повноваження президента і парламенту (Меджлісу). Парламент складатиметься з 125 депутатів замість 65. У конституції буде також закріплено право президента створювати Центральну комісію з виборів і проведення референдумів.

У основному законі, крім того, буде закріплено право громадян і організацій на створення платних освітніх та виховних установ. Проте встановлювати освітні стандарти, обов"язкові для всіх навчальних закладів, буде держава.

Ухвала про створення комісії, яка займається підготовкою нової редакції конституції, президент Туркменії затвердив в квітні. Ця робота повинна бути завершена до вересня, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Проект нової конституції Туркменії винесений на всенародне обговорення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі