пʼятниця, 15 лютого 2008 14:58

Продукти Microsoft і Apple найуразливіші для вірусів

IBM назвала Microsoft і Apple лідерами по числу "дірок" в продуктах.

На продукти Microsoft в 2007 році довелося 238 з 6437 виявлених похибок (3,7 відсотка), а на Apple - 207 (3,2 відсотка), йдеться в щорічному звіті IBM по усесвітній IT-безпеки.

Обидві компанії очолили рейтинги виробників з найбільшою кількістю "дірок" в продуктах. Третє місце займає Oracle, четверте, - сама IBM, а п"яте - Cisco.

Цікаво, що на п"ятеро лідерів довелося всього 13,6 відсотка всіх похибок. Крім того, Microsoft, Apple і інші компанії п"ятірки за рік випустили виправлення для 80 відсотків виявлених похибок. Решта учасників ринку виправляє приблизно 50 відсотків знайдених "дірок".

В цілому число похибок в 2007 році скоротилося на п"ять відсотків. При цьому кількість "дірок", помічених як серйозні, виросла на 28 відсотків. Дев"ять з десяти подібних помилок можна було використовувати по мережі.

Двадцять шість відсотків шкідливого програмного забезпечення довелися на "трояни". У 2007 році з"явилося майже 110 тисяч таких програм. Черв"яків було створено понад 64 тисячі, програм з використанням рекламних модулів - майже 56 тисяч, вірусів - майже 49 тисяч, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Продукти Microsoft і Apple найуразливіші для вірусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі