четвер, 25 лютого 2021 19:23

Продовжують працювати сайти, які суд наказав заблокувати

Продовжують працювати сайти, які суд наказав заблокувати
Геращенко каже, що сайтам не завдали економічної шкоди. Фото: pexels.com

В Україні продовжують працювати 426 сайтів, які Голосіївський районний суд Києва зобов'язав заблокувати.

Правоохоронці вирішили закрити відповідне кримінальне провадження, повідомила нам речниця прокуратури Києва Надія Максимець, передає "Громадське".

Рішення про закриття провадження ухвалив прокурор. Разом з цим скасують арешт на майнові права інтелектуальної власності. Прокурор не брав участі у засіданні суду. Його не повідомляли про проведення засідання та не видавали ухвалу. Суд без участі сторони обвинувачення ухвалив рішення.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що поліція також відкликала свій супровідний лист до регулятора, який мав виконати ухвалу суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Microsoft має докази причетності РФ до кібератак на США

Суд ухвалив рішення щодо сайтів за позовом неназваного громадянина. Він стверджував, що ресурси називали його "шахраєм та пройдисвітом". Громадянин звернувся в поліцію і та була зобов'язана відкрити кримінальне провадження. Після цього суддя вирішила накласти арешт на сайти.

"Далі, необґрунтоване рішення суду направляється слідчому поліції, а також до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації. Ніяких реальних дій, які б заподіяли шкоду власникам інтернет-ресурсів нанесено не було. Крім шкоди суспільній моралі після таких рішень суду", - заявив Геращенко.

В Україні закриють доступ до 426 сайтів, серед яких РБК, сайт для програмістів GitHub Gist, а також платформа Livejournal.

Голосіївський райсуд Києва зобов'язав інтернет-провайдерів закрити доступ до низки вебресурсів, повідомляється на сайті Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації. Рішення суду здійснене у справі, пов'язаній із шахрайством.

Зараз ви читаєте новину «Продовжують працювати сайти, які суд наказав заблокувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі