неділя, 09 березня 2008 17:31

Про службу принца Гарі в Афганістані "обмовився" його товариш по службі

Міністерсво оборони Великобританії розслідує просочування інформації про відрядження принца Гарі до Афганістану. Командування перевіряє, яким чином таблоїд TheSun отримав фотографії принца на військовій базі в провінції Гільменд.

Під підозрою знаходиться рядовій британській армії, якому загрожує дисциплінарне покарання у випадку, якщо його причетність до витоку буде доведена. Військовослужбовці отримали наказ не розголошувати місцезнаходження принца, щоб не ставити під загрозу життя Гарі і його товаришів по службі.

Фотографії були зроблені всього через 10 днів після прибуття принца до Афганістану. Гарі потрапив в об"єктив, коли знімав на камеру мобільного телефону, як його командир вбиває козу для різдвяної вечері. TheObserver відзначає, що зарізати козу спочатку пропонували самому принцові, проте він відмовився.

Засоби масової інформації, за угодою з Міністерством оборони Великобританії, зобов"язалися не поширювати інформацію про службу Гарі в Афганістані. TheSun опублікувала фотографії тільки після того, як повідомлення про відрядження принца з"явилося на популярному американському сайті DrudgeReport. Заздалегідь TheSun, ймовірно, попередила військове командування про отримання знімків.

Перше повідомлення про службу Гарі в Афганістані 7 січня опублікували на сайті невеликої австралійської газети, яка стверджувала, що їй нічого не було відомо про угоду Міністерства оборони Великобританії з пресою. Проте це повідомлення не привернуло загальної уваги, у зв"язку з чим командування вирішило не відкликати принца з передовою. Його терміново повернули на батьківщину тільки після публікації DrudgeReport.

Гарі повинен був проходити службу в Афганістані протягом трьох місяців. Через просочення інформації відрядження довелося скоротити на два тижні, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Про службу принца Гарі в Афганістані "обмовився" його товариш по службі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі