четвер, 22 травня 2008 12:18

Про Брюса Лі та Манделу Бродвей поставлять мюзикли

Бродвейські продюсери планують приступити до постановки мюзиклів про легендарного майстра східного єдиноборства та актора Брюса Лі і колишнього президента ЮАР Нельсона Манделу. Планується, що прем"єра мюзиклу "Брюс Лі: подорож на захід" відбудеться в 2010 або 2011 році.

Автори постановки розповідять про шлях Брюса Лі до слави, про його прагнення зв"язати Схід та Захід через культуру східного єдиноборства. Повідомляється, що це буде одне з найяскравіших шоу відомого Бродвею. У постановці буде все: східні бойові мистецтва, китайська опера, танці в стилі модерну і поп-музика.

Актора на роль Брюса Лі поки не обрали. Творці мюзиклу мають намір почати кастинг найближчим часом. Вони побоюються, що цей процес може затягнутися, оскільки виконавець головної ролі повинен володіти бойовими мистецтвами, уміти співати і мати зорову схожість з Брюсом Лі.

Брюс Лі помер у Гонконзі в 1973 році у віці 32 років від набряку мозку. Самі прославлені картини, в яких він знявся, - "Вихід Дракона", "Кулак люті", "Гра смерті".

У травні 2010 року на Бродвеї повинен вийти ще один мюзикл - про історію боротьби проти апартеїду колишнього президента ЮАР Нельсона Мандели. У основу сюжету ляжуть підготовлювані до видання мемуари дочки Мандели, Зіндзі.

У книзі Зіндзі Мандела розповідає про своє дитинство, що пройшло в епоху апартеїду, і про багаторічне ув"язнення свого батька.

Одного разу тема апартеїду вже бралася за основу бродвейського мюзиклу в 1988 році. Постановка "Сарафіна!" розповідала про масові безлади в передмісті Йоханнесбурга Суето в 1976 році. Пізніше за мотивами мюзиклу в Голлівуді був знятий фільм з Вуппі Голдберг в головній ролі, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «Про Брюса Лі та Манделу Бродвей поставлять мюзикли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі