середа, 03 липня 2019 21:42

Про Борщагівку, Зе!Команду і конкурентів - народний ревізор Микола Тищенко дав перше політичне інтерв'ю

Про Борщагівку, Зе!Команду і конкурентів - народний ревізор Микола Тищенко дав перше політичне інтерв'ю

Відомий ресторатор, телеведучий і громадський діяч Микола Тищенко балотується по 219 округу Києва від партії "Слуга Народу". Ця новина викликала безліч питань у суспільстві. Відповіді на них ми вирішили безпосередньо отримати від "ревізора" країни.

Як вас занесло в політику? Ви успішний бізнесмен, у вас великі контракти на телебаченні. Чому таке рішення?

Так, я відмовився від усіх контрактів. Знаєте, у кожної людини є різні етапи в житті. Мені 47 років, я побудував успішний бізнес, у мене прекрасна сім'я і двоє синів. Тепер хочеться зробити щось значуще для своєї країни. Особливо, після того, як я поїздив з Ревізором. Шок і повне неприйняття того, що відбувається. Чому з такими умовами миряться? Чому люди мовчать? Однакові проблеми існують не на одній вулиці, не в одному місті чи регіоні, а по всій країні. А значить, що і вирішувати їх потрібно на законодавчому рівні.

Чому саме "Слуга Народу"?

Володимира Зеленського знаю дуже давно. І всім виборцям кажу, що довіряю йому, а він мені. Це найголовніше. Мені близькі погляди партії, її курс і мені подобається те, які ідеї вони несуть. Нові обличчя, повна зміна старої неробочий системи - саме ті кроки, які необхідні Україні. Деякі політики по 20 років при владі, а результату - нуль. Я б навіть сказав, що ми йдемо в мінус. А значить що? Потрібно дати дорогу молодим, зі свіжими поглядами і реальним бажанням змінити країну на краще, а не залишитися "біля годівниці".

Тобто, ви політики нового покоління? Чому люди повинні повірити, що ваша команда також, як інші, не рветься, як ви висловилися "до годівниці"?

Дивіться, насамперед ми знімаємо депутатську недоторканність. Мені вона не потрібна, мені нема чого боятися. Я спокійно ходжу по вулицях і моя совість чиста. Це не зміниться. Президент подав 8 законопроектів до парламенту, де Закон про скасування недоторканності теж був. Але за нього не проголосували, також як і за інші 7. Чому? Вони бояться, стара влада не хоче цього допустити. Чому? Відповісте самі собі на це питання.

Які ще законопроекти плануєте провести в першу чергу?

Про незаконне збагаченні і імпічмент президента. Так, це саме те, що потрібно народу України. Показати, що влада в їхніх руках. Теж саме буде з усіма главами округів, районів і т.д. Не працює? Не дає результатів? Прибираємо і ставимо того, хто готовий реально робити! Все просто. Народ України на виборах показав своє ставлення до старої системи. Саме тому Володимир Зеленський у другому турі отримав 73% голосів. Українці хочуть бачити нових людей, молодих політиків і реально щось міняти, а не слухати гасла і обіцянки, яким не дано просто збутися. У деяких було по 20 років, щоб щось змінити. І де результат?

Добре, але чому Борщагівка? Ви хіба тут живете?

Це один з найпоширеніших питань. Коли маленьким був жив, бабуся моя тут жила. Потім переїхав на Дарницю, після - на Оболонь, зараз на Печерську. Чому Борщагівка? Ні для кого не секрет, що це один з найскладніших округів Києва, і його жителі з цим згодні. Мій досвід і знання, які я успішно застосовував на практиці в своєму бізнесі, проектах, допоможуть навести порядок на Борщагівці. І це розуміють всі: як в партії, так і виборці. У мене є репутація, мені довіряють, і для мене це важливо. Я міг піти у Печерському районі, де мене всі знають. Але вибрав інший шлях - завоювати довіру у Борщагівці і разом з ними зробити реальні реформи.

І як ви хочете завойовувати їхню довіру?

Моя мета - не завоювати, а зберегти ту довіру, яку висловлюють мені жителі району особисто, при зустрічі! Ось уже два тижні я проводжу зустрічі на окрузі, знайомлюся особисто з кожним, дізнаюся які і де існують проблеми. Ще в УНІАН на прес-конференції пообіцяв, що потисну руку кожному своєму виборцю. Запустив флешмоб 160 тисяч рукостискань. І свою обіцянку стримую. Сподіваюся і на те, що виборці стримають своє слово - прийдуть 21 липня на ділянки, віддадуть свій голос за Тищенко Миколу Миколайовича і партію Слуга народу. І найголовніше - я впевнений в тому, що високу довіру святошинців я виправдаю результатами своєї роботи в парламенті.

Як люди реагують?

Дуже добре. І люди самі по собі дуже відкриті і хороші. Видно, що вони хочуть все змінити, просто не знають як. Вони подають по 10 заявок про якусь спільну проблему, але їх ніхто не чує. Але проблема не сконцентрована на одному конкретному дитячому майданчику або сходовій клітці, вони по всій країні ідентичні. Тому потрібно міняти все в корені, і думати про майбутнє всієї країни, а не тільки свого двору. Саме це я і намагаюся донести кожному виборцю.

А негатив є? Як реагують опоненти на Вашу кандидатуру?

Швидше недовіра. І недовіра не до мене, а до всієї системи. Вони звикли, що перед виборами їм наобіцяють золоті гори, а потім ніхто нічого не робить. Тому я вибрав іншу позицію. Чи не обіцяю поставити майданчик конкретному будинку або конкретній квартирі змінити вікна. Я намагаюся донести людям думку, що це не повинно бути виключно перед виборами. Це повинні бути чіткі стандарти і робитися за рахунок держави систематично, а не раз в 5 років, щоб вони проголосували за "потрібного" кандидата. Їм приходять, роблять доріжку або вікна, і вони готові віддати на 5 років владу в руки тих, хто до цього за один-два терміни не зробив нічого. І роблять ж не за особисті кошти. А що заважало раніше направити бюджет округу на потреби жителів?

До питання по опонентам - так їх у мене немає! Спілкуючись з жителями округу я зрозумів - ми однодумці в боротьбі з трамваями, що сходять з рейок, будинками які розвалюються, забутими богом дворами і дорогами... і звичайно ж тією старою системою, яка не здається - тримається за владу зубами. Сьогодні я зіткнувся з тим, про що мені доводилося читати лише в газетах - так званої "чорнухою". Мені боятися нічого - я чесна людина. Єдине, хочу попросити у журналістів, ваших колег бути об'єктивними. Я вірю, що після Майдану і війни, стандарти журналістики вийшли на перший план. І ті хто сьогодні дозволяють собі писати неправду і відверту брехню, це ж не для того про кого пишуть погано, це погано для країни.

Вас називають тепер народним ревізором, як вам в новому статусі?

Рано чи пізно це повинно було статися. Одного телешоу мало, щоб змінити жити українців. Все було локально, тепер міняти будемо всю країну. Придумав гасло своєї передвиборчої кампанії "Зробимо ревізію разом" - все згодні!

Які законопроекти особисто ви б хотіли подати? Яку свою роль в парламенті ви бачите?

Безумовно, це стандарти. Вони торкнуться абсолютно всього. Харчування, дороги, ліфти, дитячі майданчики... Словом, все, з чим стикаються українці в повсякденному житті. Саме тому я всім кажу, що одного збудованого майданчика перед виборами мало! Це повинні робити систематично. Побудували будинок - будуєте майданчик, садок, школу і все необхідне. Існують формули, які визначають необхідну кількість. Все це прописуємо в стандартах і змушуємо міськраду працювати згідно з новими правилами. І нікого вмовляти не доведеться, в чергах стояти і писати по 10 листів.

А звідки гроші брати?

Україна - дуже багата країна, головне - прибрати тих, хто робить її бідною від влади. І гроші знайдуться.

Що для округу плануєте зробити?

По-перше, жорсткий і ефективний контроль використання кожної гривні, ревізія кожного відремонтованого метра. Обов'язкова відповідальність виконавців і замовників робіт. Чіткі стандарти в житлово-комунальній сфері, які забезпечать якісне життя. По-друге, жорсткий контроль за харчуванням у всіх навчальних закладах і лікарнях. Повірте, я знаю як це зробити професійно! Неприпустимі такі випадки, як з тухлим м'ясом в дитячому саду Святошино. І відповідальні повинні залучатися згідно із законом. Ми не повинні переживати, чим годують хворих в лікарнях або наших дітей в школах і дитсадках, тому що будуть стандарти, які неухильно будуть зобов'язані дотримуватися. І по-третє, створити в окрузі зони дозвілля і відпочинку. Підтримувати дитячий спорт і творчість. Як батько двох дітей прекрасно розумію, що це дуже важливо. Кожна дитина повинна мати можливість розвивати свої таланти і навички. Це повинно стати доступним кожній сім'ї.

Ви щодня їздите по округу, з якими проблемами зіткнулися особисто?

Я і пожежу на складі застав, і потоп по всьому району, коли плавало все навколо, а люди ходили по коліно у воді. Але головна проблема - наркоманія. Всі будинки списані нікнеймами телеграму, жителі скаржаться на наркопритони, якими ніхто не займається. А ігрові автомати? Вони на кожному кроці! Люди залежні, і з цим треба щось робити. У нас на цей рахунок вже є свої ідеї. Ще всі скаржаться на транспортний колапс, дістатися на роботу і додому практично неможливо. З трамваєм проблема, мости створюють жахливі пробки. Пенсіонери розповіли, що за пільговими водії маршруток не беруть, а по іншому просто не доїдеш. Забиті сміттєпроводи, десь урни зовсім відсутні, десь їм вже "згорнули голову". Проблем насправді маса, все навіть не перерахуєш.

І що ви пропонуєте?

Повністю міняти систему "від" і "до". Стара влада показала, що вона ні на що не здатна, тільки вікна перед виборами поміняти. Потрібні нові люди, ідейні. Які реально люблять свою країну, місто, округ, вулицю, будинок ... І які готові все міняти. Саме тому я тут від Зе! Команди. І я вірю, що ми зможемо зламати стару систему і на ділі, а не на словах, показати на що ми здатні.

Зараз ви читаєте новину «Про Борщагівку, Зе!Команду і конкурентів - народний ревізор Микола Тищенко дав перше політичне інтерв'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі