четвер, 22 жовтня 2020 12:24

Притулок для бездомних тварин Сіріус створює сучасний простір для тварин і людей
4

Найбільшому притулку для тварин в Україні 21 жовтня виповнилося 20 років. Нещодавно там запустити перший модуль простору для зустрічі людей з чотирилапими друзями.

Завдяки реконструкції організатори створять модель сучасного поліфункціонального притулку. В ньому започаткують процес адопції тварин. Створену модель можна буде застосувати до будь-якого притулку в Україні.

Притулок для бездомних тварин "Сіріус"
Фото: dogcat.com.ua
Притулок для бездомних тварин "Сіріус"
Притулок для бездомних тварин "Сіріус"
Притулок для бездомних тварин "Сіріус"

"Кількість безпритульних тварин щодня збільшується. Часто через відсутність стерилізації та неготовність людей надати потрібний догляд пухнастику", — каже Олександра Мезинова, директорка притулку. — "Тому ми вирішили створити новий формат. Де кожна тварина матиме можливість зустріти свою людину. Ми хочемо створити комфортний простір для перебування людей і тварин".

Спроєктована територія комплексу займає площу 4 гектари й охоплює весь функціонал для догляду за тваринами. Там розташували ветеринарну клініку, господарську будівлю для догляду за тваринами, пункт прийому нових чотирилапих, карантинну зону та територію для вигулу собак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уся країна спостерігає за пошуками зниклого дельфіна

В Європі створили систему адопції, яка допомагає організувати територію притулку як комфортний простір. Там можна навчатися, отримати консультації зоопсихолога та ветеринара.

Зараз ви читаєте новину «Притулок для бездомних тварин Сіріус створює сучасний простір для тварин і людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі