вівторок, 01 березня 2011 18:37

Присяжнюк запевнив, що в Україні немає дефіциту продуктів

Присяжнюк запевнив, що в Україні немає дефіциту продуктів

Дефіциту продуктів, зокрема молока і м'яса, в Україні нема.

Про це сьогодні на прес-конференції у Тернополі розповів міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

"З одного боку, для нас як сільгоспвиробників такі інформприводи ідуть на користь – збільшується обсяг реалізації сільськогосподарської продукції. Але, з іншого боку, це заводить в оману споживача. Він, споживач, пам'ятає ще ті часи, коли продукти харчування були в дефіциті і починає витрачати свої заощадження на закупівлю надлишкових продуктів, які не зберігаються довгий термін", - сказав міністр.

Таким чином, за його словами, відбувається зловживання інформаційною довірою людей.

"До цих питань треба ставитися спокійно і виважено. Не реагувати на них", - вважає він.

Присяжнюк наголосив, що Україна вже давно імпортнозалежна від м'яса.

"Ні для кого не новина, що ми вже 15-17 років є країною, імпортнозалежною від м'яса. Друга справа, що ми з кожним роком зменшуємо імпорт м'яса. І в 2010-му він був зменшений на 100 тисяч, і в 2011-му буде зменшений", - повідомив урядовець.

Він зазначив, що у країні є запаси м'яса, які важко реалізувати.

"На жаль чи на щастя, сьогодні у країні є 45 тисяч тонн імпортного м'яса птиці на складах. Його не можуть реалізувати, бо українська продукція його витіснила", - зазначив Присяжнюк.

Міністр пояснив, що ціни на молоко є невигідними для сільгоспвиробників.

"Щодо молока, то 20 років поспіль поголів'я молочного стада зменшувалося. Але обсяг виробництва молока завдяки продуктивності тримається на рівні 11,7 мільйона тонн. Ціни зменшуються, бо нема реалізації, переробників. Наше завдання – відкрити зовнішні ринки для молока і молочних продуктів. Це, в першу чергу, Російська федерація", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Присяжнюк запевнив, що в Україні немає дефіциту продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі